Buna ziua tuturor....As vrea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.La o societate comerciala se lucreza intr-un fel de ture sa zicem asa tot a doua zi cate 12 ore bineinteles ca se lucreaza si sambata si duminica.Intrebarea este nu ar fi normal ca pt acele sambete si duminici sa se plateasca sau sa se dea zile libere?Lucrand asa lucrezi 180 de ore pe luna cand regimul lunar este de 176 de ore si deci ai 4 ore lucrate in plus....si dupa 3-4 luni lucrate in acest ritm simti ca cedezi.....
Codul muncii:
Art. 109. - (1) Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.
(2) in cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani durata timpului de munca este de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana.
Art. 110. - (1) Repartizarea timpului de munca in cadrul saptamanii este, de regula, uniforma, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu doua zile de repaus.
(2) in functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.
Art. 111. - (1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
″(2) Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, care include si orele suplimentare, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de maxim o luna calendaristica 3 luni calendaristice sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana (Legea nr. 371/2005).″
Program de lucru
sor_ile
Buna ziua !
As vrea sa stiu care este numarul legal de ore lucrate intr-o luna ?
Mi s-a propus sa lucrez ca receptionera la o pensiune la programul de 16h ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate
piki mica
Buna ziua.Am si eu o nelamurire.As vrea sa stiu cate zile poti lucra consecutiv,tin sa mentionez ca lucrez intr-un supermarket cate 8 ore pe zi.Multumesc (vezi toată discuția)