avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru - nr de ore lucrate, conform noului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru - nr de ore lucrate, conform noului cod al muncii

cate ore vom lucra dupa noul cod al munci
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 08:09, 28 Aprilie 2011
Art. 109. - (1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
(2) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.
Art. 110. - (1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.
Art. 111. - (1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.
(3) Pentru anumite activităţi sau profesii stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, se pot negocia, prin contractul colectiv de muncă respectiv, perioade de referinţă mai mari de 4 luni, dar care să nu depăşească 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru sor_ile sor_ile Buna ziua ! As vrea sa stiu care este numarul legal de ore lucrate intr-o luna ? Mi s-a propus sa lucrez ca receptionera la o pensiune la programul de 16h ... (vezi toată discuția)
Zile libere alina5ram alina5ram Buna ziua tuturor....As vrea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.La o societate comerciala se lucreza intr-un fel de ture sa zicem asa tot a doua zi cate 12 ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate piki mica piki mica Buna ziua.Am si eu o nelamurire.As vrea sa stiu cate zile poti lucra consecutiv,tin sa mentionez ca lucrez intr-un supermarket cate 8 ore pe zi.Multumesc (vezi toată discuția)