avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum inregistrez?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum inregistrez?

Va rog sa ma ajutati cu inregistrarile contabile la urmatoarea problema:
Firma A are un contract de leasing iar cateva dintre facturile de leasing au fost platite de catre o alta firma B in contul firmei A.
Pe fisa firmei de leasing apar plati in favoarea firmei A dar facute de firma B(autoturismul in cauza este utilizat de catre firma B,cea care a facut platile dar deocamdata nu s-au facut documentele de preluare a acestuia de catre acestia).
Eu cum inregistrez aceste plati in firma A?#-o
Sper ca m-ati inteles si ma puteti ajuta.
Multumesc.

Nu are nimeni vreo solutie?:(
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
rodia, utilizator
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 12:47, 6 Octombrie 2010
buna ziua!
am intalnit o problema, si nu stiu cum sa rezolv.
firma A (din ungaria) are o filiala in romania firma B. daca incheiem contract de comodat auto intre cele doua firme, in romania pot inregistra facturile emise in ungaria( cu datele firmei B) , ma refer la ITP, service, etc? si cum inregistrez?#-o
sper ca ma poate ajuta cineva!!
multumesc
anamaria_p a scris:

buna ziua!
am intalnit o problema, si nu stiu cum sa rezolv.
firma A (din ungaria) are o filiala in romania firma B. daca incheiem contract de comodat auto intre cele doua firme, in romania pot inregistra facturile emise in ungaria( cu datele firmei B) , ma refer la ITP, service, etc? si cum inregistrez?#-o
sper ca ma poate ajuta cineva!!
multumesc

Nu poti inregistra facturile emise unei firme in contabilitatea altei firme; cel mai corect mi se pare ca firma A sa refactureze respectivele servicii firmei B.
multumesc!!!!!!!!!
rodia a scris:

Firma A are un contract de leasing iar cateva dintre facturile de leasing au fost platite de catre o alta firma B in contul firmei A.
Pe fisa firmei de leasing apar plati in favoarea firmei A dar facute de firma B(autoturismul in cauza este utilizat de catre firma B,cea care a facut platile dar deocamdata nu s-au facut documentele de preluare a acestuia de catre acestia).
Multumesc.

rodia a scris:

Multumesc.

Platile nu ai cum sa le inregistrezi pe firma A atata timp cat nu au fist efectuate de aceasta. Insa problema principala este factura care a fost platita asa, este emisa catre A sau B ?
Daca factura este emisa catre A, atunci firma de leasing trebuie sa restituie banii firmei B, iar A trebuie sa plateasca factura.
Daca factura este emisa catre B, atunci firma de leasing trebuie sa storneze / anuleze factura si sa factureze catre A, restul ca mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiune triunghiulara sau nu? psilvie psilvie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem trei firme, din 3 tari membre UE diferite, cu trei coduri TVA valabile. Firma A / Germania ... (vezi toată discuția)
Facturi refacute cu 19% Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Suntem o firma de service auto. Societatea de asigurari care a decontat facturile de prestatii auto vrea sa-i refacem facturile din ... (vezi toată discuția)
Obiect factura anjinsan anjinsan Buna ziua, As dori sa va relatez urmatoarea speta: Firma A preia in leasing un autoturism, iar cu acordul societatii de leasing, inchriaza acel autoturism ... (vezi toată discuția)