avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... stingere datorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

stingere datorii

poate cineva sa imi indice care este ordinea de stingere a datoriilor intre 2 societati? concret:
A i-a virat societatii B o suma in avans. ulterior, pe parcursul derularii relatiilor comerciale intre parti, A nu a inteles sa stinga acea datorie veche a lui B, ci datorii mai noi, astfel ca la aceasta data exista un debit al lui B in evidentele lui A ce dateaza din 2006.
daca in extrasele de cont se indica faptul ca A a stins datorii mai noi ale lui B si nu datoria din 2006 mai exista sorti de izbanda in instanta?
ms
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 09:33, 11 Noiembrie 2010
Este destul de ciudat cum s-a ajuns in aceasta situatie, in OP nu s-a trecut factura care trebuia platita?
Datoria din 2006 este prescrisa daca nu s-a facut macar o recunoastere a ei sau o plata partiala, avand in vedere ca s-au tot virat bani.
s-a compensat partial in 2007. ma gandeam ca in felul acesta s-a intrerupt prescriptia
cabinet individual avocat TOCEA DANIEL a scris:

Datoria din 2006 este prescrisa daca nu s-a facut macar o recunoastere a ei sau o plata partiala, avand in vedere ca s-au tot virat bani.

va rog daca se poate,o incadrare juridica privind stingerea unor debite intre doua persoane juridice -din anul 2006 ,pe baza unui contract incheiat in iunie 2006 (contract de cesiune de creanta)

va multumesc anticipat !
rodica_post

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie ContSters161642 ContSters161642 Am emis o factura in decembrie 2005, am incasat o parte din acea factura in anul 2006, apoi o alta parte in octombrie 2007 si a ramas restanta o suma de 27000 ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Notificare de plata dupa 6 ani?! lucka lucka buna seara tuturor, sper sa ma poata cineva lamuri. acum 6 ani am avut un cotract cu "Dialog" actuala "Orange", care a fost reziliat din cauza neplatii ... (vezi toată discuția)