avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Un nou Cod CAEN, incepand cu 1 ianuarie 2008

Il puteti accesa la pagina de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Am deschis acest forum pentru a oferi utilizatorilor nostri posibilitatea de a discuta problemele legate de Codul CAEN si de activitatile pe care le desfasoara comerciantii din Romania.

Admin Avocatnet.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2008
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ISABELA SABIN , Consilier juridic 09:34, 19 Septembrie 2008
Si in Timis recodificarea e gratuita, exact cum prevede legea.
Cum nu se poate gratuit, daca legea prevede gratuitatea? Nu stiu ce e asa greu de inteles.
Ar trebui, pe acolo pe la Sibiu, cineva sa-i traga de urechi pe cei ce incaseaza taxele necuvenit.
Nu poti sa te complaci in situatia ca " las+o asa, ca oricum e mica taxa".
Ar trebui chemati in judecata pentru plata nedatorata.
Conform normelor legale in vigoare , nu trebuie sa se plateasca nimic. Dar difera de la judet la judet asa cum difera, spre exemplu, si actele ce se cer pentru a face dovada sediului social. La Neamt se cer : contract de vanzare-cumparare intabulat, certificat fiscal de la DTI, daca acel contract e mai vechi de 1 an, contract de comodat si acordul asociatiei de locatari. Ca sa nu mai spun de declaratia pe propria raspundere a administratorului societatii, in cazul in care la acelasi sediu mai sunt si alte firme - ca in acel spatiu nu se mai afla sediul social al nici unei alte societati.(declaratia se cere numai in cazul in care imobilul , prin constructia sa, permite existenta mai multor sc-uri, in rest-in sit din lege-nu se cere aceasta declaratie).Ceea ce am scris mai sus e valabil doar in situatia in care spatiul se da cu titlu gratuit.Daca e cu chirie: contract de inchiriere vizat de finante(proprietar persoana fizica) sau doar stampilat, in termen, si semnat de societati(proprietar si chirias), acordul asociatiei de proprietari(vorbim de acest acord doar cand spatiul nu si-a schimbat destinatia din spatiu de locuit in spatiu comercial sau e de la inceput spatiu comercial). Am vorbit aici de sediu social fara activitate. Ce doream sa spun e ca la noi se cere acordul asociatiei de locatari si al vecinilor(acel formular tip) chiar daca nu e activitate la sediul respectiv, pe cand in alte judete nu se cere.
:-/ :foottap:
Bucuresti, de dimineta
actualizare + preschimbare certificat = zero lei
extras de registru = 30 lei.
depunere 23.05 - eliberare 29.05.
Felicitari!Ma bucur ca e gratis!
In rest, hai sa incheiem ca deja am intins subiectul la maximum si nu are sens.
Oamenii au inteles fiecare ce au putut!
O zi buna sa aveti!=D>
:">
daca mi se permite... am o intrebare.
in vechiul caen existau detalieri pentru anumite clase "Aceasta clasa include:"
stie cineva daca noul caen 2008 contine detalieri in acest sens.

pt a ma face inteleasa dau urmatorul exemplu:
caen Rev.1 - 4013 Distribuţia şi comercializarea energiei electrice
Această clasă include:
-activitatea sistemelor de distribuţie (adică, acela format din linii, stâlpi, contoare şi cablaj), care transportă energia electrică primită de la dispozitivul de generare sau sistemul de transmisie la consumatorul final;
-vânzarea energiei electrice către utilizator;
-activităţi ale broker-ilor sau agenţilor din domeniul energiei electrice, care aranjează vânzarea electricităţii prin intermediul sistemelor de distribuţie a acesteia, sisteme administrate de alţii.

caen Rev.2 - 3513 Distribuţia energiei electrice
- 3514 Comercializarea energiei electrice
nu apare nimic de genul "Aceasta clasa include" :-/

multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Pot comercializa licențe software ca persoanã fizicã? D_Adorian D_Adorian Doresc să pun la vânzare licențe de utilizare pentru un produs software dezvoltat de mine. Este legal acest lucru atât timp cât nu sunt înregistrat ... (vezi toată discuția)
Activitati specifice cod caen amalia2009 amalia2009 As dori sa stiu daca sunt descrise undeva activitatile exacte pe care un PFA le poate efectua in momentul alegerii unui anumit cod CAEN. Adica spre exemplu ... (vezi toată discuția)
Taxe si probleme pfa ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am fost astazi sa depun actele pentru infintarea unui PFA. Vreau sa imi desfasor activitatea pe cod caen 6202 sau 6203... consultanta IT... Avand ... (vezi toată discuția)