avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in cazul unei vile este necesar arcordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in cazul unei vile este necesar arcordul coproprietarului curtii pt inchiriere apartamentamentului unei firme?

Intr-o vila demisol-parter -etaj -mansarda detin prin iesire din indiviziune demisolul si parterul cu intrari separate de etaj. Curtea a ramas insa in indiviziune.Pot inchiria spatiul pe care-l detin unei firme care doreste sa desfasoare activitati economice sau am nevoie de acordul proprietarului etajului?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters163072 , utilizator 22:23, 6 Octombrie 2010
Spatiul il puteti inchiria cui doriti d-voastra, fie el chiar si Jack Spintecatorul, fara sa aveti nevoie de aprobarea vecinului.
Firma nu va primi insa autorizatia de functionare in noul sediu/punct de lucru daca nu are acordul vecinului.
Sunt doua chestiuni distincte: prima tine de exercitarea dreptului de proprietate iar a doua de regimul autorizatiei de functionare a firmelor.
ca sa inchiriati unei persoane juridice aveti nevoie de acordul vecinului.
athe a scris:

ca sa inchiriati unei persoane juridice aveti nevoie de acordul vecinului.

Oy-vey! De ce sa ai nevoie de acordul vecinului? Sunt ceva argumente? Firma are nevoie de acordul lui pentru ca sa functioneze.
oy..da de ce n-ai avea:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare abuziva a spatiului comun a unei case do_re_mi do_re_mi Buna ziua, in 2016 am cumparat un imobil intr-o casa din Bucuresti, in care existau 2 proprietari: demisol si parter+mansarda, iar spalatoria din curtea casei ... (vezi toată discuția)
Coproprietate si trai in comun ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am o problema legata de coproprietatea in indiviziune. Daca eu detin apartamentul principal dintr-un imobil de P+1+MANSARDA, si sunt proprietar pe ... (vezi toată discuția)
Spatii comune vila mirela111 mirela111 Buna ziua, am un apartament si mansarda intr-o vila cu 3 proprietari. 1. Exista niste spatii comune pe care nu le pot afla in totalitate desi am facut cerere ... (vezi toată discuția)