avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie permis suspendat

mi-a fost suspendat permisul pentru alcool 0.39(contraventie) 90 zile si am depus o contestatie la tribunal ,de unde mi s-a eliberat un certificat de grefa.Intrebarea este daca pot circula in baza acestui certificat si ce se intampla daca sentinta in acest proces care va fi in 30.03.11 va fi una defavorabila mie,tinand cont ca sunt mai multe zile decit suspendarea intre data procesului si termenul de suspendare. Sunt cumva si alte variante mai bune??/
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Constantin 17 , utilizator 11:07, 8 Noiembrie 2022
Salut oameni buni !
Sunt disperat mai am 1 zi maine 23 august 2011 in care pot depune contestatia deoarece mi-a fost luat permisul pentru o neprezentare in termen de 24 ore de la o banala atingere nici zgarieturi nu ai ramas la mine pe vopsea.. cu un taximetrist care nici el nu a oprit sa vada ce sa intamplat in fine !
Nu m-am prezentat ..el s-a dus si eu am aflat de la firma sa ma prezint abia dupa 2 saptamani si m-am prezentat si am ramas fara permis !
FAC CONTESTATIE DOAR CA SA AMAN INEVITABILUL ! Deoarece sunt unicul sofer din firma si nu are cine sa vina 1 luna si sa nu pierd locul de munca !
Intrebarea mea este daca pot depune contestatie fara procesul verbal pe care l-am rupt atunci de nervi !
Si care stie sa imi spuna sigur asta seara pas cu pas unde ma duc si ce taxe trebuie ...taxa de timbru ...timbru judiciar ...timbre fiscale etc ..
Va rog mult ajutati-ma !
Va multumesc mult !
Salutare oameni buni !
Am reusit fara sa am copie dupa P.V. prima infatisare o am pe 22.11.2011
Am permisul in buzunar !
Multumesc dar nu mi-a raspuns nimeni !
Buna ziua .
mi-a fost suspendat permisul pentru alcool 0.30(contraventie) 30 zile ,problema este ca permisul imi este absolut necesar minim o luna pt ca nu are cine sa imi tine locul la locul de munca
Intrebare: stiu ca imi pot recupera permisul daca depun contestatie la judecatorie ,insa nu stiu ce risc dupa ce judecatoria imi va respinge contestatia ( fapt probabil atata timp cat exista rezultatul etilotestului )

PS: Scurt istoric ..cand am intrat in parcarea blocului unui prieten unde urma sa las si masina in acea seara ,cand sa ma dau jos din masina hop-hop langa mine si masina de politie din care unul dintre politisti imi cere sa opresc motorul si sa deschid porbagajul masini,- in acest timp imi spune cu zambetul pe fata " am crezut ca ai furat ceva si te feresti de noi" - dupa care am asteptat jumatate de ora pana a venit un alt echipaj cu etilotestul .

VA ROG AJUTATIMA CU CATEVA SFATURI

Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
antonyc, utilizator
nu riscati nimic, doar schimbarea perioadei de suspendare dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
pentru contraventia in cauza suspendarea este de 90 zile si nu 30. mai ramane sa dati si testul 13/15.

Art.102. - (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
.....
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b, sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

HG1391
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.
cyan, moderator
Poate incerc prea mult dar nu am nicio sansa sa anulez aceasta amenda atat timp cat:
- practic eram deja in parcare si urma sa nu mai conduc autovehiculul
- ma oprit pentru a-mi verifica masina de bunuri furate
- retinerea permisului pe 30 in loc de 90 cum scrie legea pe pv sunt sanctionat conform oug 195/02r art 102 alin 3 lit "a" ( pana sa ajung la sectie si dupa ce am ajuns la sectie politistul a intrebat 5 colegi cum sa faca procesul verbal )
- un alt motiv cu acoperire legala de care nu stiu eu
antonyc, utilizator

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere pasmangiu pasmangiu Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.03 in jud Prahova pentru o perioada de 90 zile. Am depus contestatie la tribunal ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului pt 90 de zile dorycayo dorycayo mia fost retinut permisul pt 90 de zile pentru 0.24mg alcool in aerul expirat si depasirea vitezei cu peste 51 km.ma poate ajuta si pe mine cineva cu un ... (vezi toată discuția)
Permis luat pe 3 luni sau 1 luna? leonsorin leonsorin buna ziua, am facut-o lata ... aseara am baut o bere (fiind cu masina), si m-a oprit politia, si fiindca eu nu beau, corpul meu deja a asimilat-o si am avut ... (vezi toată discuția)