avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scadere salariu dupa intrerupere concediu crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scadere salariu dupa intrerupere concediu crestere copil ?

Buna ziua,
Daca sunt in concediu crestere copil iar acesta a decedat, ce se intampla atunci cand revin la serviciu? Stiu ca firma este obligata sa imi mentina postul sau sa imi asigure un post echivalent, insa ce se intampla cu salariul? Au dreptul sa mi-l scada? Daca nu, pe ce perioada sunt obligati sa il mentina la acelasi nivel?
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 6 Octombrie 2010
Nu au dreptul sa va scada salariul intrucit contractul de munca a fost suspendat pe aceasta perioada, iar salariul trebuie mentinut ca cel anterior pina la o noua renegociere
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile salariatului dupa concediu ingrijire copil cbkiki cbkiki Buna ziua as dori sa aflu daca se poate ce drepturi are o mamica salariata care se intoarce la serviciu dupa perioada de 2 ani de concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu la revenirea din concediu de crestere si ingrijire copil kay01 kay01 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce conditii angajatorul (SRL) are dreptul sa-mi reduca salariul cu aproximativ 40% la reluarea activitatii dupa concediul ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil ginnyy ginnyy Buna ziua! Am o mamica care se intoarce din concediu crestere copil, insa, angajatorul nu ii mai poate da acelasi post, acesta fiind deja ocupat de un alt ... (vezi toată discuția)