avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neglijenta in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neglijenta in serviciu

Am de pus o intrebare. Suntem plecati de mai mult de trei ani din tara, iar recent banuim ca sotia ar putea sa fie invinuita de neglijenta in serviciu. Lucrand la un CAR ca si secretar a facut inscrierea unor persoane pe baza unor acte false urmand modelul utilizat de predecesori, utilizand copie dupa buletin.
Persoana a fraudat. Frauda a fost descoperita mai tarziu, si au fost invinuiti multi membrii mult mai implicati, ca si presedinte, contabili, casieri, care au semnat cererile de imprumut. Noi nu stim ce se intampla, dar in acelasi timp, neavand contact cu nimeni de acolo, am auzit intr-un tarziu ca sotia ar fi putut sa primeasca o citatie ca invinuit, de la o vecina care a vazut hartia in cutia postatla a fostului apartament.
Ce ne sfatuiti sa facem, un drum in Ro ne costa, tb sa traversam oceanul, dar in acelasi timp nu am dori sa lasam lucrurile sa tengiverseze, pt ca nu stim cum ar fi primite de organele de acordare a cetateniei din tara adoptiva.
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 15:46, 6 Octombrie 2010
Angajati un avocat din Romania,care sa se intereseze intai in legatura cu stadiul cercetarilor.
In al doilea rand,din relatarile dvs,sotia este vinovata ,cel putin de infractiunile de fals si uz de fals.
In aceasta situatie,cel mai bine este sa va aparati pentru a minimaliza consecintele juridice ale faptelor
Pentru a vi se acorda un sfat la obiect,trebuiesc mai multe amanunte legate de activitatea sotiei dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Un avocat va este ,intr-adevar, de un real folos: imai intai, pentru a vedea ce se intampla cu dosarul, ce documente sunt acolo, ca marturii, ce acuzatii i se aduc, etc. si, in al doilea rand, daca dosarul e deja in instanta, sa va apere cat mai bine cu putinta pentru achitarea sotiei dvs.
Indeplinirea corecta a indatoririlor de serviciu conditionand buna desfasurare a activitatii de serviciu e necesara , faptele de incalcare a acestor indatoriri prezinta pericol social si atunci cand sunt savarsite din culpa.

Forma a culpei, care consta in neprevederea rezultatului faptei pagubitoare de catre autorul ei.
consecinta acesteia este prejudiciul material suferit de o persoana sau adus unei persoane ca urmare a savarsirii unei fapte ilicite.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Infractiunea face parte din grupul infractiunilor care aduc atingere unor activitati de interes public sau altor activitati reglementate de lege

Astfel, constituie infractiune de neglijenta in serviciu, art. 249 cp, incalcarea din culpa, de catre un functionar public, a unei indatoriri de serviciu, prin neindeplinirea acesteia sau prin indeplinirea ei defectuoasa, daca s-a creat o tulburare insemnata bunului mers al unui organ sau institutii de stat ori al unei alte unitati din cele prevazute in art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia ori o vatamare importanta intereselor legale ale unei persoane .
Daca stia ca acele acte sunt false sau falsificate si astfel a facut inscrierea acelor persoane , treaba se complica .
Daca in schimb doar si-a incalcat unele atributii de serviciu din culpa , s-ar putea sa scape mai ieftin . Trebuie vazut materialul probator si acuzatiile ce i se aduc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neglijenta in serviciu ragea doina ragea doina Buna ziua, ma numesc Doina si am si eu o problema mare. Am lucrat timp de 7 luni intr-o banca,pe un post de casier. Aceasta \"banca\"avea mai multe puncte ... (vezi toată discuția)
Atitudinea de neglijenta fikret1 fikret1 Atitudinea de neglijenta a functionarului public care prin actiunile sale priveaza cetateanul de calitatea de asigurat impiedicand astfel accesul la serviciile ... (vezi toată discuția)
Furt Cristina Ifrim Cristina Ifrim Stimati colegi d epe forum, daca un angajator descopera ca un salariat fura din unitate si nu doreste sa cheme Politia dar il cerceteaza disciplinar poate ... (vezi toată discuția)