avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... continuare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

continuare somaj

Daca am intrat in somaj la data de 15.11.2009 si ma angajez in luna octombrie inainte de data de 15 anul acesta, cu contract pe o perioada nedeterminata, presupunand ca dupa o luna sunt trimis iar in somaj mai pot beneficia de ajutorul de somaj? Daca da pentru cat timp? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:17, 6 Octombrie 2010
Nu veti beneficia de ajutor de somaj in conditiile date ....
1. Veti beneficia de indmnizatie de somaj daca indepliniti cele doua conditii legale:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs;
- in ultimele 24 de luni sa aveti lucrate si cotizate la somaj 12 luni.
2. Perioada cat ati fost in somaj indemnizat nu este perioada de cotizare la somaj.
3. Asadar din ultimele 24 de luni scadeti lunile de somaj si trebuie sa va ramana minim 12 luni cotizate la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot primi indemnizatie de somaj? bogdan777b bogdan777b salutare...as dori si eu o informatie daca se poate! am fost dat in somaj anul trecut in octombrie si am beneficiat de somaj pana in aprilie dupa care am fost ... (vezi toată discuția)
Somaj liana32 liana32 am terminat maternalul in 9 octombrie iarv din data de 12 octombrie mam angajat mie teama ca se va inchide am dreptul la somaj? tin sa precizez ca am iesit ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? viu viu Anul trecut in octombrie am fost disponibilizata de la o firma. Mi-am depus dosarul de somaj in noiembrie, avand dreptul de somaj 9 luni. In februarie anul ... (vezi toată discuția)