avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dosarul de indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dosarul de indemnizatie cresterea copilului

Buna ziua!As avea si eu o nelamurire in legatura cu dosarul ptr cc pana la 2 ani.Eu de pe 1 febr sunt in somaj.de pe 2 august am intrat in prenatal.pe 1 octombrie am nascut.ce acte imi sunt necesare si unde trebuie depuse?A fost sotul meu la primarie si i-a dat o adeverinta care am inteles ca trebuia completata si de la ultimul loc de munca si de la somaj,doar ca cei de la serviciu nu prea stiu unde sa completeze si ce luni sa treaca.Mentionez ca in timpul somajului am avut si doua saptamani de concediu medical,care am intales ca nu se considera vechime.Ce luni sa imi completeze cei de la serviciu,si ce sa imi completeze cei de la somaj dupa cele 42 zile de postnatal?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:48, 9 Octombrie 2010
1. In acea adeverinta se trec veniturile din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului. Trebuie doua exemplare de adeverinta .
2. O adeverinta o completeaza Agentia de Somaj, cu lunile cat ati fost in somaj, concediu medical si concediu de maternitate. Aici se stie cum se completeaza adeverinta.
3. O alta adeverinta o completeaza fostul angajator, cu celelalte luni (pana la 12). Fiecare rubrica din adeverinta ii spune ce anume sa scrie in ea.
4. Daca angajatorul nu stie sa completeze adeverinta atunci sa intrebe la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale sau sa citeasca OUG 148/2005 si Normele de aplicare.
Multumesc.A fost sotul meu la angajator si mi-a completat adeverinta incepand cu 1 octombrie.daca eu in timpul somajului am avut 14 zile concediu medical,in aceeasi luna mi se scade din vechimea aceea de 1 an din adev.?ma afecteaza cu ceva concediu medical?
1. Nu se intampla nimic in defavoarea dvs.
2. Perioadele de concediu medical si de somaj fac parte din perioadele asimilate cu acelea de obtinere de venituri profesionale impozabile, pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani.
3. Deci nu se scade perioada de concediu medical din luna respectiva dar se evidentiaza ca atare in adeverinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta crestere copil manolacheflorentina manolacheflorentina va rog sa mi dati o mana de ajutor: - un salariat care are contr.de munca cu 8 ore si inca 5 cu 2 ore si urmeaza sa intre in concediu de crestere copil pana ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj anexa 26 la norme metodologice - completare Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Pentru o persoana cu cim cu 1/2 norma ,din anul 2012, ce urmeaza a fi disponibilizata,cum voi completa adeverinta pentru somaj,avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe durata ccc mihaela2014 mihaela2014 Buna ziua, Am si eu o intrebare, am avut cim pe durata determ din noiemb 2012 ult act aditional fiind pana la 1 sept 2014, nu au dorit sa mi prelung ... (vezi toată discuția)