avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Clienti insolvabili
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Clienti insolvabili

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu o problema .Am un client restant (de peste 270 zile) cu o suma destul de mare si de la care nu mai am cum sa-mi recuperez banii, firma intrand in procedura de faliment.Care sunt pasii de urmat pentru recuperarea soldului...?
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 11:54, 6 Octombrie 2010
Trebuie sa va inscrieti la masa credala;
Suma respectiva va fi trecuta la provizioane si in baza hotararii jud definitiva si irevocabila de faliment daca nu mai aveti ce recupera,daca este cazul se scoate suma din contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment firma client claudiu0188 claudiu0188 Buna ziua, In cazul in care s-a facturat la o firma iar acea firma intre timp a intrat in faliment si nu a platit factura, se pot recupera cumva banii ? Sau ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva, fiindca debitul nu-l mai pot recupera alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Am un client care nu mai plateste, a fost dizolvat de finante, si apoi radiat din reg. com. (asa apare acum). Eu am un debit de vreo 200 de mil. ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea fiscala a creantei neinscrise in tabelul creditorilor xm xm Este deductibila fiscal creanta detinuta impotriva debitorului in situatia in care creditorul nu a reusit sa se inscrie la masa credala? nefiind notificat in ... (vezi toată discuția)