avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca!

Buna ziua!
Daca eu lucrez la o societate comerciala care nu are incheiat contract colectiv de munca, societatea este obligata oricum sa respecte atat prevederile din Codul Muncii, cat si pe cele din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National?
Dar daca societatea are peste 20 angajati si nu are contract colectiv de munca este legal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 9 Octombrie 2010
Da, puteti sa castigati in instanta in baza a CCMUN.
Edbah a scris:

CCMN nu prea este respectat la institutiile bugetare ...

La firmele private chiar mai putin....

Cred ca la firmele private este respectat mai mult decat la bugetari ...:)
Cred ca la firmele private este respectat mai mult decat la bugetari ...

Atunci sunt dator cu o rectificare:

La firmele private cunoscute de mine chiar mai putin...
Edbah a scris:

Cred ca la firmele private este respectat mai mult decat la bugetari ...

Atunci sunt dator cu o rectificare:

La firmele private cunoscute de mine chiar mai putin...

n-as crede B-)
Sigur exista angajatori privati care nu respecta prevederile CCMN ... o dovada sta postarile la adresa acestora de catre useri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul da un salariu la nasterea copilului? emanuela_ab emanuela_ab buna , sunt o gravida care va naste anul acesta si care lucreaza la un SRL cu contract individual de munca . am aflat intamplator despre acest lucru ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca - societate cu mai mult de 21 de angajati BogdanH BogdanH Buna seara, Sotia munceste la o societate care are mai mult de 21 de angajati. Societatea exista de mai mult de 6 ani. Vazand ca la momentul de fata nu ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de ramura mirela onea mirela onea Buna ziua As dori sa intreb daca exista obligativitatea sa respectam (ca firma) contractul colectiv la nivel de ramura, daca nu suntem afiliati la nici un ... (vezi toată discuția)