buna.
ma numesc Catalin si stau cu chirie intr-o locuinta inchiriata cu contract pe o perioada de 2 ani.Acum proprietarul vrea sa eliberez locuinta pentru ca doreste sa aduca un nepot al lui in loc.Contractul expira in 09.2011/
Precizez ca nu am datorii neplatite,nu am adus modificari locuintei,nu ne-am certat...etc.
Poate sa ma oblige sa parasesc locuinta doar pe baza faptului ca m-a anuntat ca doreste acest lucru ?
In raport de prevederile contractual negociate si asumate de parti,proprietarul poate sa prevada si dreptul rezilierii unilaterale a contractului de inchiriere,cu preaviz
proprietarul va poate cere asta, dar dvs trebuie sa citi atent clauzele contractuale. ce ati prevazut la capitolul reziliere...cand , cum...cu cat timp sa fiti inainte anuntat?
daca va opuneti proprietarul poate cere evacuarea prin instanta sau mai putin legal, cum am auzit o varianta mai noua, cu ajutorul unei firme de paza.:))
citi contractul cu atentie, acolo gasiti raspunsul la intrebarea pusa.
contractul este unul standard care s-a incheiat la fisc dar fara vreun fel de clauze doar cu atasamentul in care scrie drepturile chiriasului si ale proprietarului unde scrie ca este obligat sa ma anunte cu 30 zile inainte ca doreste rezilierea contractului.
Daca m-a anuntat ca doreste acest lucru inseamna ca dupa cele 30 de zile contractul devine nul ?
sunt de acord ca dorinta lui este perfect legala dar eu am intrebat daca este de ajuns sa-si doreasca rezilierea ca sa devina nul contractul.
asi dori sa ma laureasca cineva....eu oricum nu prea ma pricep la termeni legali.