avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act aditional cu ICRAL, s-a omis podul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act aditional cu ICRAL, s-a omis podul

Buna ziua,

Am achizitionat un apartament la etajul 1 intr-un imobil p+1 si curte, care a fost initial dobandit de la ICRAL in 1995 prin contract de VC. Spatiile comune sunt in cota indiviza cu proprietarii parterului.

Fiind necesara reparatia podului din motive de siguranta, probleme termice am constatat ca in actul initial de VC din 1995:
- acest pod nu exista (nu este mentionat);
- cotele indivize asupra partilor comune mentionate sunt gresite si nici nu sunt specificate clar care sunt acelea: teren, scara, etc;
- nu este mentionat nimic de pamantul de sub constructie(proprietea mea sau doar e data in folosinta)

Nefiind mentionat podul nu stim nici care sunt cotele indivize aferente, deci nici ce contributie ar fi necesara din partea fiecarui proprietar si inca multe alte tensiuni.
Accesul in acel pod se face exclusiv de la mine din apartament iar proprietarii parterului nu doresc sa contribuie la reparatii din motive financiare, deci ar trebui sa suport toata cheltuiala. Fiind o suma mare nu sunt chiar atat de incantat de idee.

Se pot remedia toate problemele mentionate la ICRAL (actual Societatea "Cotroceni" SA )?
Se pot face modificari / acte aditionale la acel contract de VC vechi fara implicarea proprietarilor initiali (decedati) ?

Am citit aici : www.avocatnet.ro/content/for...
ca:"In caz de refuz aveti si posibilitatea unei actiuni in constatare. "
Ce presupune acest lucru ?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
ceapfa, utilizator
Cel mai recent răspuns: ceapfa , utilizator 12:51, 7 Octombrie 2010
puteti sa faceti o cerere catre Societatea Cotroceni SA prin care sa le comunicati ca doriti sa cumparati podul.
buna ziua,
Am fost la cotroceni Sa si m-a trimis la DAFI pentru ca actul de VC cica e facut cu DAFI.

LA ICRAL m-au sfatuit sa vorbesc cu cei de acolo si sa lamuresc toate problemele. Inclusiv cotele indivize gresite si lipsa din acte a podului.

Ceea ce e forte ciudat : e trecut gardul din prefabricate si podul nu....=D>. Bravo autoritati romane..sa nu gandim doar sa peseveram in prostie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea in proprietate a spatiilor comune razvan .neacsu razvan .neacsu Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva informatii privind posibilitatea trecerii in proprietate a unor parti din spatiile de folosinta comuna. Context: ... (vezi toată discuția)
Podul este accesoriu fata de apartamentele de la mansarda sau fata de cele de la nivelurile inferioare? avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)
Proprietate pod bloc OpraM OpraM Buna Ziua, Sunt un locatar al unui bloc care are pod. Sunt la ultimul etaj si sunt singrul care are grija intretinerii acestuia. Exista o posibiltate ca sa ... (vezi toată discuția)