Buna ziua,
Am achizitionat un apartament la etajul 1 intr-un imobil p+1 si curte, care a fost initial dobandit de la ICRAL in 1995 prin contract de VC. Spatiile comune sunt in cota indiviza cu proprietarii parterului.
Fiind necesara reparatia podului din motive de siguranta, probleme termice am constatat ca in actul initial de VC din 1995:
- acest pod nu exista (nu este mentionat);
- cotele indivize asupra partilor comune mentionate sunt gresite si nici nu sunt specificate clar care sunt acelea: teren, scara, etc;
- nu este mentionat nimic de pamantul de sub constructie(proprietea mea sau doar e data in folosinta)
Nefiind mentionat podul nu stim nici care sunt cotele indivize aferente, deci nici ce contributie ar fi necesara din partea fiecarui proprietar si inca multe alte tensiuni.
Accesul in acel pod se face exclusiv de la mine din apartament iar proprietarii parterului nu doresc sa contribuie la reparatii din motive financiare, deci ar trebui sa suport toata cheltuiala. Fiind o suma mare nu sunt chiar atat de incantat de idee.
Se pot remedia toate problemele mentionate la ICRAL (actual Societatea "Cotroceni" SA )?
Se pot face modificari / acte aditionale la acel contract de VC vechi fara implicarea proprietarilor initiali (decedati) ?
Am citit aici :
www.avocatnet.ro/content/for...
ca:"In caz de refuz aveti si posibilitatea unei actiuni in constatare. "
Ce presupune acest lucru ?
Multumesc