avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Sotul a avut inainte de casatorie o garsoniera pe care a vandut-o la cateva luni de la cumpararea unui apartament.in contractul de vanzare al garsonierei atrecut o suma mult mai mica decat cea reala.Poate el sa demonsreze ca costat mai mult decat pretul din actul de la notar?Imbunatatirile facute in apartamentul cumparat in timpul casatoriei se pot considera comune sau poate sotul sa spuna ca el acontribuit cu o suma mai mare?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 19:35, 6 Octombrie 2010
nu prea poate.1/2 e cota ce va revine fiecaruia din casa.eventual pt imbunatatiri exista un drept de creanta.
de aia e bine sa declari pretul real al unei tranzactii...:))
Buna seara! Nu poate sa faca dovada ca a primit mai multi bani pentru ca pretul garsonierei apare in contractul de vanzare incheiat in fata notarului si ar insemna sa recunoasca faptul ca a facut o declaratie falsa si in cazul unei astfel de fapte nu este nevoie de plangere prealabila, organele de ancheta putand sa se sesizeze din oficiu. Puteti chiar dvs. sa-i faceti plangere penala. Poate insa sa dovedeasca ca a avut o contributie mai mare la dobandirea unor bunuri si sa primeasca o cota mai mare din valoarea acestora decat dvs. Apelati la un avocat. Nu este nevoie sa va bateti dvs. capul cu complicatiile unui proces de partaj care de cele mai multe ori dureaza mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire referitoare la partaj eugen_o5o6 eugen_o5o6 Parintii mei mi-au cumparat o garsoniera dupa un timp m-am insurat .Dupa 5 ani de casatorie am vindut garsoniera si am cumparat o casa la curte 'asta era ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil achizitionat prin credit ipotecar vio2014 vio2014 In 2008, X si Y, necasatoriti, achizitioneaza impreuna o garsoniera, in cote egale de 1/2. In vederea achizitiei, ambii au contractat cate un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare ad ad Buna ziua, am nevoie de un sfat, daca se poate... Inainte de a ma casatori am cumparat un apartament pe care acum as vrea sa il vand si sa cumpar o ... (vezi toată discuția)