avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare militari (pompieri, jandarmi, politisti)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare militari (pompieri, jandarmi, politisti)

Buna ziua
Am si eu o intrebare pt. dumneavoastra......nu mai inteleg nimica din legile astea sau mai bine zis din nerespectarea lor, legi care au fost(sau inca sint dar nu se respecta) referitor la pensionarea militara.
Lucrez ca militar din anul 1991, plus armata un an ....deci o vechime militara de aproape 20 de ani , plus aproape inca un an de lucrat intr-o societate ....cam 21 de ani de vechime totala in munca.
La ce tip de pensionare m-as incadra .....si daca as puteasa ma pensionez? Mentionez ca am 40 de ani , sanatos.....
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
Neala, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 08:19, 24 Octombrie 2010
Stimate domn, aveti cumva 45 de ani? Eu v-am raspuns ca nu va pensionati anul acesta. Mai cititi inca o data ce am scris:
Daca aveti 40 de ani, inseamna ca o sa va pensionati potrivit prevederilor legii privind sistemul unitar de pensii publice care va intra in vigoare la data de 01.01.2011.

Legea privind sistemul unitar de pensii publice abroga, incepand cu 1 ianuarie 2011, toate actele normative care reglementeaza in prezent pensionarea in sistemul militar. Nu vor mai exista alte sisteme de pensionare, cu exceptia celui public.

Acum am fost suficient de clara? :) Daca nu, reveniti.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cred ca am inteles, ....numai ca sa vedeti ce fain o sa arate un "BRAV OSTAS ROMAN" care are vreo 57 de ani , ne va apara tara (cei de la MApN), o sa ne asigure ordinea si linistea publica (Jandarmii) si o sa stinga focul, o sa mearga la descarcerari, o sa urce pe scara sa stinga focul la mare inaltime .....(cei de la Pompieri). Sa nu mai vorbim nici de Politai care vor trebui sa fuga dupa infractori tot asa pe la vreo 50 de ani .
Sa speram ca se va rezolva ceva pentru ca daca nu , ...inseamna ca ...virsta asta marita de pensionare la militari este pentru ai da afara. Teoretic si chiar practic, nu mai ai acelasi randament ,fizic ma refer , la o virsta de peste ...45 -50de ani.
Dai probele sportive si......
Va multumesc.
Sunt de aceeasi parere. Din punctul meu de vedere, amestecarea sistemului militar de pensii cu cel public este de necalificat.
Ar fi interesant daca se specifica pe forum varstele de pensionare ale politistilor si pompierilor din UE(pt. ca tot se bate "campii" cu aceasta integrare)Dupa cat stiu eu,politistii nu mai sunt militari,ci functionari publici cu statut special.Aceasta lege de pensii este o "aiureala",cum poti sa scoti la pensie la 65 de ani un barbat care lucreaza in constructii,in frig si ploaie cu un barbat care vinde pantofi in magazinul Bucur Obor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata nichedanutz76 nichedanutz76 Sunt cadru militar activ, am vârsta de 44 ani împliniţi.În cei 22 ani de când sunt cadru am lucrat în grupa I de muncă. După un calculul meu zic că ... (vezi toată discuția)
Pensia militarã pentru ofiþerii în rezervã cristel padurean cristel padurean Am fost elev al ªcolii militare de Ofiţeri activi N.Bălcescu din Sibiu în perioada 1975-1978. Am lucrat în armată în perioada 1978-1993, an în care am ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala la 55 ani cu 35 ani vechime neintrerupta in invatamant? ContSters224470 ContSters224470 Mama mea e nascuta in septembrie 1956 (55 ani impliniti). Are 35 de ani vechime (neintrerupta) in invatamant (ca educatoare). Conform casei de pensii Suceava, ... (vezi toată discuția)