avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deranjat de albinele vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deranjat de albinele vecinului

Vecinul meu are peste 150 de stupi cu albine care din septembrie pina in aprilie se afla in gospodaria acestuia care se afla la 30 de metri de gospodaria mea fapt ce ma deranjeaza deoarece sint foarte agresive ma inteapa pe mine si familia mea am 3 nepoti mici care de frica lor stau numai in casa deoarece ia intepat de multe ori. Imi murdareste cu escrementele lor rufele spalate si masina. Am reclamat la politie dar acestia mi-au spus ca nu exista lege in baza careia sa-l poata sanctiona.Mentionez ca vecinul nu locuieste la aceasta adresa deoarece mai are o proprietate. Oare nu exista nici-o cale legala sa pot scapa de acest calvar? VA ROG DATI-MI UN SFAT!
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 07:45, 9 Octombrie 2010
Faceti o cerere la Comisia judeteana de bază meliferă si stupărit pastoral, prin care solicitati daca vecinul dvs detine o autorizatie in conformitate cu Legea nr.89 din 28 aprilie 1998, republicata in M.Of. nr. 549/5 aug. 2010, care, printre altele stipuleaza:

Art. 5. – (1) În scopul protejării vieÑii si sănătăÑii oamenilor si animalelor, precum si al protejării mediului si a proprietăÑii, amplasarea stupilor cu albine pe terenurile deÑinute de apicultor cu orice titlu, se va face la o distanÑă de cel puÑin 5 m. faÑă de drumurile publice sau hotarele proprietăÑii învecinate ori hotarele proprietăÑii publice sau private aflate în intravilan sau în extravilan.
(2) În situaÑia în care distanÑele prevăzute la alin.(1) nu pot fi respectate, stupii cu albine vor fi despărÑiÑi de vecinătăÑi printr-un gard, zid, plasă sau orice alt material prin care albinele să nu poată pătrunde în zbor, cu o înălÑime minimă de 2 m. de la nivelul solului, care să se continue pe aceeasi linie încă 2 m. lateral de extremităÑile stupului.
Totodata aratati in scris si situatia cu care va confruntati atat Comisiei cat si Primariei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Albine - distanta legala fata de casa vecinului pintea1971 pintea1971 buna ziua,o bunicuta a facut plingere la politie ca vecinul si-a pus albinele peste drum la circa 5-6m,a facut plingere la politie dar nimic ,doresc sa stiu la ... (vezi toată discuția)
Stup de albine jully_anne jully_anne Buna ziua, Am o problema, vecinii mei au stupi de albine si nu stiu daca este legala prezenta stupilor in oras. Eu din cate stiam, stupii trebuiau sa fie la o ... (vezi toată discuția)
Stupi elenascurt elenascurt Sunt proprietarul unei suprafete de teren pe care am infiintat o ferma de legume si o gospodarie anexa compusa din pasari si patru taurine. Ce ma derannjeaza ... (vezi toată discuția)