avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stup de albine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stup de albine

Buna ziua,
Am o problema, vecinii mei au stupi de albine si nu stiu daca este legala prezenta stupilor in oras. Eu din cate stiam, stupii trebuiau sa fie la o anumita distanta de oras. Daca se poate, as dori si eu nr legii care stipuleaza prezenta stupiilor de albine in oras ca s-o pot studia.

Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Carmen-Tunde Borsanyi , Avocat 13:48, 7 August 2008
Dupa cate stiu legislatia in vigoare cuprinde dispozitii doar cu privire la "stuparitul pastoral " respectiv la deplasarea stupilor si nicidecum la tinerea acestora in raza domiciliului apicultorului ! astfel este legal daca omul sta la casa si are gradina sa-si tina stupii in propria proprietate.
pentru mai multe informatii va recomand sa accesati site-ul:
www.albine.info/index.php?pag=pastoralul
[ link extern ]

si urmatoarele legi:
- LEGE nr.89 din 28 aprilie 1998 Legea apiculturii
- Legea nr 72/2002, legea zootehniei, publicata in M. Of. Partea I nr 72/31.01.2002
- ORDIN nr.122/298 din 2001
al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului sanatatii si familiei pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, prezentarea, compozitia, calitatea si etichetarea mierii
Textul actului publicat în M.Of. nr. 610/27 sep. 2001



www.albine.info/index.php?pag=pastoralul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Albine - distanta legala fata de casa vecinului pintea1971 pintea1971 buna ziua,o bunicuta a facut plingere la politie ca vecinul si-a pus albinele peste drum la circa 5-6m,a facut plingere la politie dar nimic ,doresc sa stiu la ... (vezi toată discuția)
Deranjat de albinele vecinului alexand alexand Vecinul meu are peste 150 de stupi cu albine care din septembrie pina in aprilie se afla in gospodaria acestuia care se afla la 30 de metri de gospodaria mea ... (vezi toată discuția)
Stupi elenascurt elenascurt Sunt proprietarul unei suprafete de teren pe care am infiintat o ferma de legume si o gospodarie anexa compusa din pasari si patru taurine. Ce ma derannjeaza ... (vezi toată discuția)