avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel respins de tribunal- venituri luate in calcul pt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel respins de tribunal- venituri luate in calcul pt pensie de intretinere

Prietenul meu a fost dat in judecata de fosta sotie pentru marirea pensiei alimentare, pentru faptul ca bani de hrana de care acesta beneficia in calitate de politist nu au fost luati in considerare in calculul pensiei alimentare , in prima instanta a pierdut procesul la judecatorie , deoarece instanta a hotarat ca este un venit permanent, si intra in claculul la stabilirea pensiei de intretinere, iar titlul executoriu in care se mentioneaza venitul net realizat se refera la toate veniturile inclusiv norma de hrana,cu toate ca este un venit strict personal, norma de hrana se acorda in natura personalului incadrat potrivit ordonantei 26/1994, de asemenea potrivit disp art 409 cod proced civila indemnizatiile cu destinatie speciala cum este cazul de fata nu pot fi urmarite pt nici un fel de datorii.A fost depus apel la tribunal si in prima infatisare a fost respins. Rugamintea mea este daca ne puteti ajuta, chiar nu se mai poate face nimic, sau unde ar trebui sa apelam mai departe.
Cel mai recent răspuns: biancapop , utilizator 22:03, 6 Octombrie 2010
Daca ati avut contestatie la executare, dupa cum spuneti,
atunci dosarul s-a judecat in recurs, nu in apel dupa cum spuneti dvs.
Daca v-ati judecat pentru majorare pensie dosarul s-a judecat in recurs ,
nu in apel.
Dosarul se putea judeca in apel numai daca se judeca pensia de intretinere
ca capat de cerere accesoriu la o actiune de divort.
Precizati ce obiect a avut dosarul dvs - impotriva a ce ati facut contestatie la executare?
deci, reclamanta a facut contestatie la executare la judecatorie, unde a castigat, apoi am facut apel la tribunal unde sa respins
dupa hotararea de divort unde sa decis 33% pensie alim din venit fara a se lua in considerare norma de hrana pe care o detine ca si politist, apoi reclamanta a deschis un nou proces prin care solicita sa se retina si din norma de hrana , unde cum v am spus a castigat iar apoi am depus apel la tribunal unde mi s a respins cererea

Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara reny34 reny34 la calculul pensiei alimentare,se ia in considerare si norma de hrana a politistilor? daca da,as dori sa stiu exact ce trebuie sa fac,deoarece mie nu mi se ... (vezi toată discuția)
Calcul majorare pensie de intretinere valisorin17 valisorin17 Buna seara ,vreau sa stiu daca pe adeverinta de salariu este trecut salariul net de 2800lei si norma de hrana de 900 lei iar jos totalul de 3700 lei ,instanta ... (vezi toată discuția)
Intampinare pt recurs pensie intretinere sergiu2012 sergiu2012 Buna ziua. In urma divortului pronuntat anul trecut, instanta a stabilit plata unei pensii alimentare care fiul meu in cuantumul procentual de 20% din ... (vezi toată discuția)