avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul majorare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul majorare pensie de intretinere

Buna seara ,vreau sa stiu daca pe adeverinta de salariu este trecut salariul net de 2800lei si norma de hrana de 900 lei iar jos totalul de 3700 lei ,instanta care suma o i-a in considerare?avand in vedere ca norma de hrana este un venit lunar si continuuu

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:20, 6 Noiembrie 2013
norma de hrana nu intra la stabilirea pensiei de intretiere ..
Norma de hrana nu intra in categoria veniturilor salariale.
Instanta poate hotari oricum si va gasi motivatie legala pt orice ar hotari.
din pacate judecatoarea hotaraste ceea ce ii convine nu ceea ce este legal
Doamna, am vazut sentinta data de Judecatorie in care norma de hrana a fost inclusa in baza de calcul a pensie de intretinere cu motivarea "pentru a nu lasa la latitudinea unitatii sa hotarasca ce venituri intra in baza de calcul a pensiei de intretinere".
In apel, Tribunalul a redus pensia de intretinere excluzand norma de hrana din considerentul ca pensia alimentara se reporteaza la venitul salarial lunar net, conform codului de procedura fiscala,norma de hrana nu face parte din categoria veniturilor salariale, aceasta norma se acorda in baza unei legi speciale, fiind destinata strict pentru alimentatia beneficiarului. Conf codului de procedura civila, sumele acordate in baza legilor speciale, alocatiile pt copii, diurna, etc, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
Decizia Tribunalului a fost atacata cu recurs, iar Curtea de Apel a respins recursul, mentinand decizia Tribunalului.
Si culemea e ca, la aceeasi Judeactorie, acelasi complet in alte actiuni de stabilire a pensiei de intretinere cu debitor primitor de norma de harana, nu include aceasta norma de hrana in baza de calcul pe considerentele expuse de Tribunal si Curtea de Apel. No coment.

Alte discuții în legătură

Norma de hrana 12b si pensia de intretinere a minorului paramore paramore Adresez două întrebări: În cazul unui proces pentru stabilirea pensiei alimentare, este luată în calcul şi norma de hrană 12b ca venit? În cazul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Carolina17 Carolina17 as vrea sa stiu in functie de ce anume se calculeaza pensia alimentara pt un copil ? salarul de incadrare este 2100lei iar in mana , cu sporuri si bonusuri, ia ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara la cadre militare lucasica lucasica Imi puteti spune cum se calculeazapensia alimentara la un cadru militar? Mai exact la un subofitei MAI. Si daca se pune in calcul si norma de hrana, care este ... (vezi toată discuția)