avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizare

Care sunt inregistrarile contabile pentru o sponsorizare ,daca contractul s-a incheiat in luna septembrie,iar plata va fi facuta in octombrie prin virament bancar.
Cel mai recent răspuns: bioana , utilizator 12:52, 7 Octombrie 2010
6582=5121, in octombrie
Totusi ,conform ordinului 3055,''efectele tranzacţiilor şi ale altor evenimente sunt recunoscute atunci când tranzacţiile şi evenimentele se produc (şi nu pe măsură ce numerarul sau echivalentul său este încasat sau plătit) şi sunt înregistrate în contabilitate şi raportate în situaţiile financiare ale perioadelor aferente''.
Credeti ca in baza contabilitatii de angajamente,as putea inregistra in septembrie cheltuiala?
Daca da,care ar fi inregistrarile?


Multumesc
cred ca intereseaza in mod deosebit "prinderea " ca element de cheltuiala a sponsorizarii in trim III
Sa citam integral articolul din care face parte ce ati extras mai sus :
36._
(1)Elementele prezentate în situaţiile financiare anuale se evaluează în conformitate cu principiile contabile generale prevăzute în prezenta secţiune, conform contabilităţii de angajamente. Astfel, efectele tranzacţiilor şi ale altor evenimente sunt recunoscute atunci când tranzacţiile şi evenimentele se produc (şi nu pe măsură ce numerarul sau echivalentul său este încasat sau plătit) şi sunt înregistrate în contabilitate şi raportate în situaţiile financiare ale perioadelor aferente.
Absolut de acord, cu precizarea ca se refera la intocmirea situatiilor anuale .

Apoi, ma gandesc la acel contract de sponsorizare , pentru ca pe septembrie acela e documentul care ar trebui contabilizat :
avem in vedere si alte prevederi :
46._
(1)Principiul prevalenţei economicului asupra juridicului. Prezentarea valorilor din cadrul elementelor din bilanţ şi contul de profit şi pierdere se face ţinând seama de fondul economic al tranzacţiei sau al operaţiunii raportate, şi nu numai de forma juridică a acestora.
(2)Respectarea acestui principiu are drept scop înregistrarea în contabilitate şi prezentarea fidelă a operaţiunilor economico-financiare, în conformitate cu realitatea economică, punând în evidenţă drepturile şi obligaţiile, precum şi riscurile asociate acestor operaţiuni.
Evenimentele şi operaţiunile economico-financiare trebuie evidenţiate în contabilitate aşa cum acestea se produc, în baza documentelor justificative. Documentele care stau la baza înregistrării în contabilitate a operaţiunilor economico-financiare trebuie să reflecte întocmai modul cum acestea se produc, respectiv să fie în concordanţă cu realitatea. De asemenea, contractele încheiate între părţi trebuie să prevadă modul de derulare a operaţiunilor şi să respecte cadrul legal existent.
4)Entităţile au obligaţia ca la contabilizarea operaţiunilor economico-financiare să ţină seama de toate informaţiile disponibile, astfel încât să fie extrem de rare situaţiile în care natura operaţiunii, determinată pe baza principiului prevalenţei economicului asupra juridicului, să difere de cea care ar fi stabilită în lipsa aplicării acestui principiu.

In temeiul celor de mai sus , consider ca nu contractul este documentul justificativ ci plata ( ma rog,ordinul de plata ) atasata acelui contract .
Desigur, aceasta este opinia mea .
:)
va multumesc!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare inainte de suspendare activitate beinaz a beinaz a In cazul in care facturez inainte de suspendare chiria pe trei ani de zile, cel care primeste factura de chirie, cheltuiala este considerata deductibila din ... (vezi toată discuția)
Manualul de politici contabile sppsv2008 sppsv2008 eu lucrez la un serviciu din subordinea Primariei .am inteles ca incepand cu anul acesta, 2012, este obligatoriu ptr Institutiile publice Manualul de politici ... (vezi toată discuția)
Norme aplicare oug 58/2010 pentru profesii libere cpatenta cpatenta Au cam trecut cele 30 zile de la publicarea in MO a OUG 58. Stiti cumva daca au aparut ceva norme metodologice de aplicare legate de activitatile ... (vezi toată discuția)