avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier grav.. victima asteapta mult si bine ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier grav.. victima asteapta mult si bine dreptatea in tara asta..

In vara 2009 am fost accidentat de catre un cetatean israelian.. urmarea pentru mine: coma, 6 fracturi din care 3 deschise, peste 100zile ingrijiri. din cercetarile preliminare politia a dedus vinovatia respectivului cetatean israelian. Venind cu bmw lui x5, de pe contrasens a taiat perpendicular linia de tramvai si sensul pe care ma deplasam (pe motor, dar cu viteza legala, sa nu sara unii cind aud de motoare), pentru a intra pe o straduta. Bineinteles a urmat impactul. In perioada de spitalizare s-a interesat de mine doar pina am iesit de sub amentiarea de a da coltzu. Si inca o singura data cind a auzit ca am depus plingere la politie.
A trecut 1 an si 3 luni de la accident. Intre timp am fost la IML, rezultatul a ajuns la politie, si de atunci astept citatia pentru audiere care nu mai vine. Politia spune ca l-a citat pe israelian dar nu se prezinta si ca trebuie sa-l citeze de nu stiu cite ori, pina sa miste si dinsii ceva, respectiv sa trimita cazul la parchet.
Pe de alta parte cei de la asigurari nu dau bani pentru daunele mele materiale(reparatie motor) pina nu se pronunta verdictul in procesul care nici n-a inceput sau pina nu ne impacam. Nu mai vorbim de daune morale... Am studiat legislatia asigurarilor si am constatat ca in feb 2010 s-a dat un ordin (nr 21) ce prevede la art 46 ca asgurarile pot sa-mi dea banii daca din cercetarile politiei rezulta vinovatia, si eu imi iau angajament ca in cazul verdictului nefavorabil mie in instanta returnez banii.
Intrebarile mele ar fi :
1. Citi ani mai am de asteptat pina politia romina va inainta cazul la parchet?.. si pot cere de la dinsii dovezi ca intradevar a fost citat israelianul, si chiar se lucreaza la caz, urmind procedurile lor?... ori zace pe undeva dosarul si-l taraganeaza ca urmare a unor eventuale spagi date de isrelian.. cum banuie orice om care traieste in tara asta si stie mersul...
2. Ma pot baza pe acel ordin din feb 2010 avind in vedere ca accidentul a fost in 2009, pentru a cere recuperarea banilor de la asigurari?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:03, 7 Octombrie 2010
Din pacate cu daunele in Romania este o foarte mare problema.
Organelor de stat nu le pasa de acest aspect.Cel putin aceasta este parerea mea.
Aveti dreptul de a cere urgentarea cercetarilor in vederea finalizarii fazei de urmarire penala si de a se ajunge mai repede la judecata.
Dar...si judecata poate dura cativa ani...

Concluzia ar fi sa gasiti o cale de intelegere amiabila pentru a obtine banii mai devreme sau o parte din bani.
Se poate incheia o intelegere conform careia sa stabileasca partile cuantumul daunelor si sa va plateasca o parte din bani urmand ca restul sa ii achite ulterior la o alata data.
Ar fi recomandabil sa va asiste un avocat la incheierea tranzactiei pentru a nu va pacali...
Daca asteptati pana se finalizeaza procesul poate dura cativa ani...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare amiabila dgr_cristi dgr_cristi buna , am o problema cu o companie de asigurari care imi comunica verbal ca dosarul de dauna va fi solutionat cu culpa comuna . in putine cuvinte eram in ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza pana ne cheama an innstanta gilcrist1977 gilcrist1977 parte vatamata an accident auto am fost la cercetari penale sa anceput urmarirea penala a soferului sa facut expertiza ceruta sau chemat martori la audieri la ... (vezi toată discuția)
Accident masini avariate martll martll Intamplarea : noaptea ora 01 am intors pe banda continua fiind izbita de o masina din spate am ricosat in alte 2 masini parcate. am sunat la politie mi s-a ... (vezi toată discuția)