avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Am inaintat cererea de divort,dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare ,procesul s-a amanat si mi s-a spus ca imi trebuie o dovada scrisa de la parat cum ca a luat la cunostinta de acest proces.Cum ar trebui sa procedez,deoarece paratul nu vrea sa imi trimita acest document?Precizez ca in urma casatoriei nu au rezultat copii si nu am relizat bunuri in comun.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 14:15, 7 Octombrie 2010
Cereţi instanţei la următorul termen să vă aprobe citarea prin publicitate, la uşa instanţei şi la ultimul loc de domiciliu.
Era mai bine să nu spuneţi că este plecat în străinătate. Dacă nu reuşiţi, cereţi la următorul termen renunţarea la judecată, cereţi restituirea certificatului de căsătorie şi introduceţi o altă cerere după cca o lună unde nu pomeniţi de faptul că pârâtul nu este in ţară. Ar fi bine să aveţi o copie după buletinul său să faceţi dovada domicciliului sâu. Ca pârât nu are obligaţia de a se prezenta la proces. În noul proces faceţi proba cu martori şi rezolvaţi problema. Totuşi, ar fi mai bine să vorbiţi cu un avocat care vă scoate la liman, chiar dacă-i plătiţi onorariul, este mult mai sigur.
Ultimul domiciliu al paritului a fost si inca mai figureaza in buletinul de identitate,la parintii mei si am cerut instantei sa il citeze la parintii lui,dar instanta nu a fost de acord cu acest lucru.Posibilii martori ai agresiunilor fizice si verbale se afla de asemenea in strainatate.
Aşa cum v-am spus discutaţi cu un avocat. Este mult mai simplu, util şi sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Cum se poate divorta fara a sti domiciliul paratului? 1234ramona 1234ramona Buna ziua , Am si eu o intrebare : Sunt deja in proces de divort si nu pot da instantei o adresa la care paratul sa fie citat . Mentionez ca se afla in ... (vezi toată discuția)
Divort adela_pacurariu adela_pacurariu In urma cu 3 luni am facut o cerere de divort,azi m-am prezentat la tribunal insa sotul meu nu a venit el fiind plecat din tara.Mi s-a spus de catre doamna ... (vezi toată discuția)