Buna ziua!
As dorii sa aflu ce-i de facut in cazul in care cartea de identitate provizorie expira iar titularul imobilului a decedat. Persoana la care ii expira cartea de identitate nu locuieste la adresa din acest act doar din ani in pasti si de cate ori vine face scandal si sunt nevoita sa chem politia care nu are ce sa faca deoarece are acea carte de identitate. As dorii sa stiu daca expira pot sa o evacuez din locuinta?
In primul rand, ca sa puteti cere evacuarea din locuinta (imobil) a cuiva, trebuie sa fiti proprietarul acelui imobil, iar pesoana in cauza fie sa nu aiba un drept de abitatie recunoscut de lege, fie acel drept sa fie unul temporar si precar, adica sa poata fi anulat in conditiile legii. Simpla expirare a actului de identitate nu presupune si disparitia dreptului de abitatie si cu atat mai mult de proprietate (daca este cazul). Reveniti cu detalii despre calitatea "turbulentului":). Expirarea actului de identitate nu determina disparitia drepturilor castigate prin prezentarea lui si nici a identitatii:D. Naste insa o obligatie legala de reinnoire, care neindeplinita poate aduce sanctiuni contraventionale, precum si imposibilitatea exercitarii si castigarii unor drepturi pentru a caror castigare, prezentarea unei carti valabile este absolut necesara.
Buna ziua!
Am primit raspunsul dumneavoastra si as dorii de data acesta sa fiu mai explicita.Suntem 3 surori iar parintii nostri au decedat. Mama mea a murit in decembrie 2009. Sora despre care va vorbeam a fost casatorita si a divortat iar in urma divortului ea nu a venit la casa unde locuia mama ci a locuit la diferite adrese din oras. A solicitat buletin la casa natala iar politia a cautat-o de mai multe ori la aceasta adresa si neaflandu-se acasa niciodata a anulat acest drept dar a ramas cartea de identitate provizorie care urmeaza sa expire. Ea s-a prezentat la adresa din c.i.p abia in luna iunie iar eu am primit-o in casa dar refuza sa-si achite datoriile(cheltuieli de bloc,gaz, curent). Eu nu am posibilitatea sa achit pentru mai multe persoane deoarece am fost in somaj si nu m-am angajat decat de curand. Am inceput demersurile pentru succesiune dar ea mi-a spus ca nu are bani drept pentru care i-am dat imprumut in ideea ca o sa vindem apartamentul si o sa-l impartim dar ea refuza sa se vanda. Nu locuieste acasa decat foarte rar si fara ea am inteles ca nu se poate face nimic. Dupa cum v-am mai spus de cate ori vine este in stare de ebrietate si pusa pe scandal.Nu se poate vorbii cu ea.
P.S. Am descoperit la primarie mai multe amenzi pe numele ei. 2 amenzi de ratuc in valoare de 100 lei fiecare, a batut pe cineva intr-un bar si a primit amenda de 200 lei si o amenda din 2008 de la jandarmerie. Toate acestea sunt pe numele ei.
Buna!
Am inteles ca are dreptul la o parte din apartament dar ea refuza ca acesta sa se vanda si nici nu are posibilitate sa ne plateasca. Teoretic domiciliul ei este la adresa din buletin dar nu lociueste acolo. Dupa cum am spus ea de cate ori isi face aparitia face scandal si cere toto timpul cate ceva. Politia a constatat ca nu locuieste la adresa aceasta. Nu doresc sa o dezmostenesc dar doresc sa am liniste pt ca doar eu ma ocup de faptul ca ele sa aiba parte din acest apartament. Nu imi permit sa o intretin si pe ea deoarece eu sunt cea mai mica. Dupa ce si-a parasit familia adica acum 4 ani nu a venit acasa si acuma solicita buletinul la adresa asta. Vecinii sunt martori ca ea nu face decat scandal tocmai sa iasa in evidenta.
Va inteleg supararea, dar din pacate, fiind sora dvs., iar copiii decedatului fiind si mostenitori sezinari (posesori de drept ai bunurilor din patrimoniul defunctului), sora dvs. are asupra casei aceeasi vocatie la succesiune si acelasi drept de posesie ca si dvs. Puteti cere dezbaterea mostenirii si partajul succesoral, iar pentru scandaluri puteti anunta politia. In situatia in care aceste acte de manifestare violenta depasesc limitele contraventiei, puteti face si o plangere penala. Cu toate acestea, un partaj succesoral cat mai rapid este solutia cea mai buna, iar iesirea din indiviziune va determina delimitarea exacta a proprietatii si bunurilor (in materialitatea lor concreta) asupra carora sunteti proprietar exclusiv (atat dvs. cat si sora).