avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea domiciliului soției în cartea de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea domiciliului soției în cartea de identitate: cum o pot obliga să și-l schimbe? Nu mai locuim împreună, s-a mutat la apartamentul ei din alt oraș

Bună ziua, soția a părăsit domiciliul familial cu copilul minor. Luându-l și ducându-se la apartamentul ei din alt oraș. Eu am făcut plângere la politie ptr art 379,alin.1+3. Când am fost sa vad minorul dacă este bine înainte am fost la politia locală, dansi știau deja ca ma duc la ei. Au refuzat categoric sprijinul lor sa ma însoțeasca sa vad copilul. Într-un final au trimis un echipaj. Am fost a văzut copilul, dar la plecare am fost urmărit, chiar hartuit de echipaj prin oraș și amenințat cu ordin de restricție. Am fost urmărit pana am părăsit orașul. Am depus cerere ptr ordonanță președențiala prt drepturi de vizită sa pot sa iau minorul acasă. Cum pot sa forțez situa sa își schimbe domiciliul, cartea de identitate astfel ca în acte sa apară ca ea locuiește la apartamentul ei și nu al meu. Între timp dansa a depus cerea de divorț la tribunal. Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AMAN21 , utilizator 17:44, 24 August 2019
Nu inteleg care va e problema.. politia, buletinul.. copilul ?
Problema este ca soția a zis ca ea vine înapoi dacă pierde copilul. Și ea în cartea de identitate are domiciliul la mine. Minorul are domiciliul declarat la mine. Va mulțumesc.

gi-jane2 a scris:

Nu inteleg care va e problema.. politia, buletinul.. copilul ?

nu are cum sa vina daca nu o primiti.

Puteti depune o sesizare la evidenta populatiei ca doamna locuieste fara forme legale la adresa aia si sa ii ceara sa vina sa isi declare resedinta sau domiciliul la adresa aia.
Oricum, domiciliul din acte nu are legatura cu problema dvs..
Pana la divort, oricum poate cere reintegrarea in locuinta daca nu o primiti, iar dupa divort, puteti cere evacuarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
gi-jane2, moderator
A făcut numai viză de flotant la adresa unde este apartamentul ei. La mine în apartament nu mai întra, sta pe casa scării, am schimbat și oalele de la ușă. Mulțumesc de clarificări. Cu respect, Aman21

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestrare minor???????????? suciumariust suciumariust sotia a parasit domiciliu conugal cu un minor ce drepturi legale am eu ca tata????????????????? (vezi toată discuția)
Divort-parasire domiciuliu conjugal vyo_7878 vyo_7878 Buna ziua.As avea si eu o intrebare.In cazul unei familii,in care sotia inainteaza divortul(sotul nefiind de acord) in urma unei casnicii cu violenta fizica ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca a plecat de la domiciliu cu copilul...? sspopescu71@yahoo.com sspopescu71@yahoo.com in prezent sotia, mi-a intentat actiune de divort pe fond, cu termen in 29 oct. Insa inainte de aceasta actiune a intentat pe ordonanta prezidentiala, ... (vezi toată discuția)