avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... refuz de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

refuz de plata

buna ziua. Am executat pe firma o lucrare pentru un magazin constand in confectionarea a 5 rafturi si 4 tejghele din aluminiu! M`am inteles la pret cu clientul la suma de 1100 ron pentru un raft , respectiv 1100 ron pt o tejghea! toate raturile si tejghelele au fost montate la magazin, iar acum am facut devizul la lucrare si l`am prezentat clientului. a2a zi am fost pentru a`mi da banii si ai taia factura si chitanta pe toata lucrarea! iar el a spus ca este foarte mult si ca sa ii mai las din pret!
Toate materialele necesare confectionarii celor cerute au fost luate din banii mei : 8400 ron , avand facturi si chitante la tot ce am cumparat! Pentru a`l convinge i le`am si aratat pentru a il convinge ca la toata munca depusa manopera de 1600 ron este destul de mica! dar tot refuza sa faca plata lucrarii executate!

CE POT FACE pentru a recupara banii?? Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 09:08, 9 Octombrie 2010
Buna seara.
V-ati inteles verbal cu clientul sau aveti un act scris,oricum ar fi el nu neaparat contract ?
La prima vedere este vorba despre un contract numit de antrepriza .
Marius Bote .
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Ne`am inteles verbal, nu am facut nici`un contract ...
Atunci il puteti obliga la plata pretului prin instanta, dovedind cu chitantele de cumparare a materialelor-pentru materiale, insa pentru manopera, nu va ramane decat dovada cu martori a manoperei executate de dvs.
Chiar daca v-ati inteles doar verbal,la final i-ati intocmit factura pentru materiale, respectiv manopera ?Acesta poate fi titlul executoriu pentru obligarea la plata a pretului .
Sa fiu mai concret : ne`am inteles doar verbal deoarece el dorea sa cumpere din alta parte dar nu i`a convenit deoarece erau mai mici si mai firave si mult mai scumpe iar eu i`am spus ca pot sa i le fac cum le vrea!
I`am facut unul si i`a placut si mi`a spus sa i le fac si restul. Am cumparat tot ceea ce trebuia in valoare de 8400 ron! i`am facut tot , i le`am montat si acum i`am facut un deviz in care am scris necesarul de materiale + 20% manopera si transport! i l`am lasat sotiei iar a2a zi m`am dus cu facturierul si chitantierul sa ii tai factura iar el refuza sa plateasca! Ce am uitat de spus este ca la jumatea lucrarii mi`a dat 5000 ron! iar restul inca 5000 care mai are sa mi`i dea nu vrea!...
am incercat sa si vorbesc macar sa imi pot recupera banii mei care i`am dat pe materiale dar tot spune ca este mult! eu personal am fost sa cumpar sticla pentru tejghele care am factura luata pe ea in valuare de 394 ron iar el cu factura in fata imi spune ca el sticla aia o cumpara cu 150 ron X-(

Alte discuții în legătură

Va salut! doresc să înființez un pfa cu cod caen 4322 - lucrari ... HidegT HidegT Va salut! Doresc să înființez un pfa cu cod caen 4322 - Lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat. Oare ar trebui să mai trec și ... (vezi toată discuția)
Completare factura andrei67467 andrei67467 Salut, am o mica problema cu un pfa , eu cand am facut o oferta către cineva, am pus materialele cu pret de lista, acesta a cerut sa ii fac factura, ia m ... (vezi toată discuția)
Pfa devizul de materiale si manoperă, poate servi ca document contabil? stefan5747 stefan5747 PT UN PFA devizul de materiale si manoperă, poate servi ca document contabil pt a ii demonstra clientului ca am cumparat materialele? si pt anaf sa vada ce ... (vezi toată discuția)