Un procuror poate calca in picioare o, hotarare judecatoreasca cine il poate corecta, si daca exista vreo institutie care sa ia masuri daca eu pot dovedi acest lucru fara procuror erarhic superior pentru ca asta pica este coleg si niciodata nu o sa dea dreptate persoanei careia i-sa pricinuit o paguba ?????#-o
Îl poate corecta procurorul ierarhic superior, procurorul şef... sau instanţa.
În cazuri grave, poate lua o decizie şi Consiliul superior al magistraturii.
Cred ca ar trebui sa detaliati despre ce este vorba pentru a primi cele mai bune informatii.
Informatiile dvs.sunt destul de ambigue,astfel cum rezulta din cele relatate
In termen de 20 de zile de la comunicare, orice persoana care justifica un interes , poate contesta solutia unui procuror , la cel ierharhic superior acestuia, si ,ulterior, la instanta competenta a judecata respectiva pricina in fond.
teoria este una practica este cu totu alta.cunosteti maxima ,,corb la corb nu-si scoate ochii?".se aplica si in acest caz.va puteti plange atat procurorului ierarhic superior,prim procurorului parchetului de pe langa CApel...Procurorului General al Romaniei,Instantei competente,CSM...etc,solutia va fi dezamagitoare citez ,,in exercitarea atributiilor specifice cu privire la instrumentarea dosarului...procurorul...nu a comis nici un abuz de drept sau de fapt,drept pentru care propun neinceperea urmaririi penale".Aceasta solutie va fi definitorie si pentru instanta de judecata.Nu are corespondent in teoria dreptului procesual penal,insa procurorul in Romania poate face ORICE si nimeni nu-l pedepseste.Realitatea la CSM cu privire la plangeri este cu totul alta decat cea prezentata prin rapoarte.Nu renuntati mergeti pe calea legala.Continuati cu CEDO,numai acolo exista solutii juste!
Prea multe ati enumerat. Daca nu sunteti multumit de solutionarea plangerii catre procurorul ierarhic superior in 20 zile va puteti adresa instantei care va solutiona pe baza principiului contradictorialitatii
Eroare judiciara
melinaR
m-am tot intrebat daca nu exista ceva in CPP sa fie tras la raspundere un procuror prea plin de zel si care a facut mai multe greseli in urmarirea penala am sa ... (vezi toată discuția)