avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Buna ziua.Intrebarea mea este daca am avut contract de munca pe perioada determinata, 1 an de zile , mi s-a incheiat cartea de munca cu articolul Art.55,,b,,, pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Cu multumiri Busu bianca
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 8 Octombrie 2010
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
ContSters71920, utilizator
busubianca a scris:

Buna ziua.Intrebarea mea este daca am avut contract de munca pe perioada determinata, 1 an de zile , mi s-a incheiat cartea de munca cu articolul Art.55,,b,,, pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Cu multumiri Busu bianca

In cazul contractului individual de munca incheiat pe durata determinata acesta inceteaza la data prevazuta in contract , in temeiul art 56 j din C.M, daca partile nu au hotarit prelungirea lui. Contractul dumneavoastra a fost desfacut prin acordul partilor - 55 b - si in consecinta nu puteti beneficia de somaj - vedeti art 16, 17 din l 76 / 2002 si art 5 din normele metodologice de aplicare a acesteia
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
orca, utilizator
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj -rectific busubianca busubianca Am postat mai devreme pe forum o intrebare privind dreptul la indemnizatia de somaj.Azi mi-ai modificat art.de incheiere a cim, din Art.55b, a facut art ... (vezi toată discuția)
Somaj chyp chyp Salutare, Doresc sa ma lamuresc in privinta somajului si acordarea acestuia. Contractul meu de munca a incetat cu data de 31.12.2009. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Somaj... bianchita bianchita Buna ziua In conditiile in care sunt angajata pe perioada determinata,pentru a beneficia de somaj cu ce articol si litera trebuie sa imi fie desfacut ... (vezi toată discuția)