avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare la contract UPC in 27 iunie, factura emisa ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare la contract UPC in 27 iunie, factura emisa si pentru luna urmatoare

Buna ziua!
In 27 iunie 2008 am reziliat contractul cu UPC si am achitat factura pentru luna in curs. Am facut cererea de reziliere in scris si am comunicat-o si prin telefon; mi-au spus ca trebuie sa platesc si pentru luna urmatoare, ne-am ''ciondanit'' putin etc. Nu lungesc subiectul.
Ideea e ca nu am platit factura pe care au emis-o pentru luna iulie; anul trecut am primit vreo 2 telefoane de la o firma de recuperare, am refuzat in continuare argumentand ca nu platesc pentru servicii de care nu am beneficiat, ei spunand ca sunt obligata sa platesc in virtutea articolului care specifica preavizul de 30 de zile. Acum am fost sunata din nou si amenintata cu darea in judecata - mentionez ca suma pentru care ma suna este de 25 lei, nu este o suma pe care sa nu o pot plati, dar principial ma deranjeaza sa dau acesti bani atata timp cat am platit chiar pentru cateva zile in plus :) Aceasta ultima discutie am incheiat-o in momentul in care cea de la firma de recuperare a inceput sa ma ameninte cu judecata, atunci i-am spus ''Va doresc succes!'' si am inchis telefonul. Sper ca nu am avut gura aurita:) In cazul in care m-ar da in judecata, cum m-as putea apara? Continui sa cred ca am fost corecta fata de UPC, iar necesitatea preavizului mi-a fost justificata prin argumentul ca cele 30 de zile sunt intervalul (maxim!) in care operatorii de teren vor veni sa decupleze cablul, considerandu-se ca pana in acel moment eu le folosesc serviciile si abia dupa aceea se considera contractul reziliat. Degeaba am spus am incheiat deja contract cu ROMTELECOM din data de 25, si ca am taiat deja cablul. In fine, prea multe detalii.
Intrebarea mea este chiar am de ce sa ma tem?
Si ca amanunt:: cablul lor l-am taiat din casa cand am instalat Dolce, iar de la usa a fost scos din ramificatie dupa 7 luni :D
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
ContSters126200, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters126200 , utilizator 07:33, 13 Octombrie 2010
In mod normal trebuia sa-i anuntati cu 30 de zile inainte, ca asa scrie in contractul lor (teoretic).
Aia ma indoiesc profund ca va vor chema in judecata pentru 25 de lei.
Da, este o magarie ce face UPC-ul, iar in cazul absurd al unui proces, cinstit nu ar trebui sa aiba castig de cauza.
Oricum, probabil nu se va intampla nimic.
Multumesc de incuraraje, BX, asa gandesc/sper si eu. Nu i-am anuntat pentru ca nu stiam de acel preaviz - stiu ca necunoasterea nu te absolva de consecinte, dar acesta e motivul. Oricum, de atunci am citit toate contractele pe care le-am semnat cu muuuult mai multa atentie :)
As fi vrut sa stiu daca exista ceva cu care sa le pot inchide gura, ca sa zic asa, cand ma vor mai cauta. Asta daca nu incep sa-mi sune vecinii :D
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
ContSters126200, utilizator
Daca se poate proba ca au fost intreruperi de durata mai mare (cateva zile) pe parcursul duratei contractului, tot conform contractelor lor acele zile se deduc de la plata si ar putea compensa restul de plata.
In rest, le putei transmite ce le-au transmis cam toti care au schimbat furnizorul: la calitatea serviciilor, detin incontestabil primul loc pe tara.
Si eu am primit acum cateva luni o citatie ca nu am platit ultima luna de contract, contract ce era reziliat de 3 ani. Cand m-am dus la ei sa vad despre ce este vorba mai erau acolo vreo 30 de persoane cu aceeasi somatie. Pana la urma nu mi-a mai venit nimic de la ei. Sunt oricum niste ordinari si imputiti. Nu trebuie luati in seama mai ales pentru astfel de sume.
Asa ma gandeam si eu, multumesc pentru raspunsuri, insa trebuie sa recunosc ca am avut ceva emotii cand am auzit de proces. Insa ridicolul sumei m-a linistit. Si mesajele voastre, desigur :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu furnizorul de servicii televiziune vonaurolacu vonaurolacu Buna ziua, Am avut un contract de furnizare servicii de televiziune si telefonie de la [editat]. Acesta a expirat acum mai multi ani si din cate am inteles ... (vezi toată discuția)
Imi vin penalitati GOLDANGEL GOLDANGEL am si eu o mare dilema .acum 1 an si 6 luni am facut contract cu RDS si in momentul in care ne-a instalat cablul lau taiat pe cel de la UPC.in necunostinta de ... (vezi toată discuția)
Procura generala de administrare b_mario77 b_mario77 buna ziua!am si eu o problema.as fi incantat daca ati putea sa mi dati un sfat.pe scurt....am facut anul trecut la inceputul lunii august o procura generala de ... (vezi toată discuția)