In urma autentificarii actului de vanzare-cumparare intre X si Y, in calitate de vanzatori (mostenitori, loturi egale) si Z, cumparator , Z isi da seama ca in actul de V-C, loturile trecute sunt inversate intre cei doi vanzatori, necorespunzand cu schita cadastrala - eroarea aparand in act, la redactare. Speta este reala...Z fiind eu :)
Va cer ajutorul in calificarea acestei probleme..
Se poate sa ma trezesc cu o cerere in anularea actului ? Daca da... este nulitate absoluta? sau relativa? eu am fost de buna credinta, ca si vanzatorii , de altfel, sau notarul, care ar fi trebuit sa sesizeze eroarea.
Sau este vorba de o eroare comuna si nicidecum de vanzarea lucrului altuia?
Va multumesc:D
Eroarea a fost comuna dar nu poate duce la nulitatea actului pt. ca,consimtamantul nu a fost viciat iar voi toti ati fost de buna-credinta asa ca nu vad nici o problema.
Da . X si Y -vanzatori, mostenitori ai terenului in cote egale. Numai ca la redactarea actului au fost inversate loturile - practic X a vandut lotul lui Y si viceversa.
Mersi pentru raspuns. Problema mi-a fost ridicata de un alt notar (nu cel la care s-a incheiat actul ) si care a spus ca este vanzarea lucrului altuia si astfel e lovit de nulitate absoluta, ceea ce mi s-a parut total nejustificat.
Evictiune
Doncean
Vanzatorul si cumparatorul, in asociere, nu urmeaza sfatul Notarului care se disculpa. Se elibereaza act notarial fortat. Cum definiti evictiunea? (vezi toată discuția)