avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cum sa opresc o pensie de urmas?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cum sa opresc o pensie de urmas?

buna ziua vreau sa stiu daca pot sa fac ceva in legatura cu pensia de urmas pe care o primeste mama mea dupa copiii care nu sunt ai tatalui meu (decedat) doar ca copiii poarta acelasi numa ca tatal meu.se poate face ceva in lagatura cu asta va rog mult sa ma ajutati cu informati.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:55, 9 Octombrie 2010
Fiti mai explicit ,nu inteleg nimic din ceea ce doriti sa stiti.Cine primeste pensia de urmas ,mama sau cine ,copiii cui?
Nu prea inteleg titlul topicului. Vreti sa intrebati daca este posibil ca mama dvs. sa nu mai primeasca pensia de urmas?

Daca:
-copii au fost recunoscuti de tatal dvs.;
-sunt minori;
-mama primeste pensia de urmas in calitate de tutore al acestora,
nu exista posibilitatea legala a "opririi" pensiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas marcu_elena2000 marcu_elena2000 va rog daca se poate sa imi dati si mie cateva lamuriri pt.urmatoarea situatie:se naste un copil dintr-o relatie nelegalizata,copil recunoscut de catre ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas me-alina me-alina Studentul care a beneficiat de pensie de urmas pe timpul facultatii are dreptul sa primeasca acest venit si in perioada masteratului pe baza actelor ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pt copii orfani doina1961 doina1961 Buna ziua. Intrebarra mea este : daca in Romania in sec XXI ,2 copii minori orfani de ambii parinti.din luna august 2013 e posibil sa nu aiba nici alocatie ... (vezi toată discuția)