avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DENUMIRE FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DENUMIRE FIRMA

este la noi vreo lege care sa te oblige ca la numele societatii sa adaugi si obiectul activitatii?adica daca de exemplu se numeste societatea ,,marin srl"si ai ca obiect de activitate confectiile esti obligat sa pui ,,marin conf"srl?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 21:00, 13 Ianuarie 2008
Nu
In mod sigur nu . Cum se numeste firme e problema ta cu conditia sa nu mai fie aceeasi denumire la ORC inregistrata si pt altcineva
sotul meu a fost astazi sa mai duca ceva la camera de comert unde o doamna ne face actele pt o societate.acolo i-a spus ca trebuie sa puna linga numele ales de noi si principalul domeniu de activitate dar mie mi se pare o absurditate caci dupa spusele ei ,eu ar trebui sa-mi schimb numele societatii de fiecare data cind as vrea fac si altceva nu?
In mod sigur nu. Persoana de la registru care face rezervarea de nume poate sa refuze numele ales de tine pt, ca mai exista, sau e asemanator cu altul si sa-ti propuna, daca are chef, altceva. Dar nu te poate obliga sa alegi ceva anume.
Poti da ce nume doresti societatii comerciale, atat timp cat nu produce confuzie si nu aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuala a altor persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire punct de lucru ContSters50370 ContSters50370 Am nevoie de o informatie si nu a stiut unde sa postez, poate ma ajuta cineva. Am infiintat o firma cu denumirea S.C. X Consulting SRL. Am infiintat si un ... (vezi toată discuția)
Avize functionare manusa manusa Buna ziua, urmeaza sa schimb activitatea principala a firmei : din consultanta in afaceri in CONSTRUCTII METALICE. Va intreb: 1. de unde aflu de ce fel de ... (vezi toată discuția)
Denumiri identice pt. societati diferite ContSters154162 ContSters154162 Am descoperit recent ca exista o societate comerciala \"P\" intr-un alt judet, denumita exact la fel ca societatea mea \"P\"#-o. Desi nu avem acelasi obiect de ... (vezi toată discuția)