avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... TABEL PRELIMINAR
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

TABEL PRELIMINAR

Buna. Am si eu o problema. O sc care imi datoreaza o suma de bani a intrat in insolventa. AM primit notificarea de la lichidator iar termenul de depunere a cererii de inscriere la masa credala a fost pe 28.09.2010. Am trimis prin posta cu confirmare cererea, cu toate documentele justificative. Verificand pe Ecris apar ca si creditor, insa lihcidatorul a uitat sa ma treaca in tabelul preliminar de creante. CE este de facut? E de obligatia mea sa fac vreo contestatie sau pur si simplu invederez instantei eroarea lichidatorului? Ajutati-ma va rog. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sophya , utilizator 17:52, 28 Octombrie 2010
din pacate codul de proc civila precizeaza ca orice actiune trebuie timbrata, astfel ca daca nu puteti dovedi achitarea taxei de timbru, cererea se respinge. sa nuuitam ca prevederile codului comercial se completeaza cu prevederile codului de procedura civila.
Intrebarea este :
are temei legal ca sa nu ma includa in tabelul preliminar?

Legea 85/2006 ii confera adm jud atributiuni manageriale, iar imprejurarea faptului ca nu este prevazut in mod expres in lg 85/2006 ca are dreptul sa elimine din tabel creantele care indeplinesc cerintele art 66-67, ca cererea este formulata in termenul legal si ca indeplineste conditiile de la art.65 din legea 85/2006.

Pe mine ma interesa daca cineva s-a mai confruntat cu o astfel de problema, fie ca este practician in insolventa fie ca a fost creditor in situatia descrisa de mine.

Rog colegii de forum practicieni in insolventa sa-si exprime un punct de vedere argumentat.

:coffee:
Ce frumos... X-(

acum am primit un mail de la lichidator in care imi prezinta situatia, respectiv ca debitoarea a predat cu intarziere documentele, notificarea creditorilor s-a facut cu intarziere fiind incidente dispoz art. 76, creditorii care si-au depus declaratii de creanta peste termenul de depunere a acestora 02.09.2010, au fost trecuti in tabelul preliminar conform dispoz referitoare la decadere.... precizez ca am citat. #-o
In notificarea primita de acest ins teremnul limita de depunere a cererilor de inscriere era pe 28.09. eu am trimis toate doc cu confirmare si documentele au ajuns la tribunal pe 16.09.2010. atunci cum poate vb acest domn aberatii de acest gen? CE SA FAC? nu mi se va respinge cererea daca nu o timbrez?:sorry:
CE SA FAC? nu mi se va respinge cererea daca nu o timbrez?

Formulati o contestatie la tabelul preliminar .
Cererea trebuie timbrata cu 60 lei
Referitor la inscrierea in tabelul preliminat de creante am si eu o nelamurire legata de faptul ca societatea la care lucrez a formulat cerere de creanta in termenul legal, adm jud a mentionat acest aspect in raport dar nu a fost admisa la masa credala si nu a fost inscrisa in tabelul preliminar motivat de faptul ca nu s-a timbrat cererea.

Personal nu verific acest lucru , nu cred ca este de datoria mea sa verific taxa judiciara de timbru - dar nici ilegal nu consider ca este deoarece obligatia platii TJ in cuantum de 120 lei exista
Avand in vedere ca lichidatorul si-a exprimat un punct de vedere si v-a notificat cu privire la neinscrierea creantei dvs in tabel , singura solutie este contestarea tabelului Aceasta cerere se timbreaza cu 60 lei !!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa

Alte discuții în legătură

Faliment-tabel creditori Monica H. Monica H. daca o societate este in faliment iar eu ca si creditor am de recuperat bani de la aceasta societate insa nu am fost notificat de lichidator sa depun cerere de ... (vezi toată discuția)
Un fost angajat e nevoit sau nu sa plateasca taxa si timbru judiciare pentru inscrierea la masa credala, respectiv contestatie la tabelul preliminar al creantelor? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Intrebare pentru cei care stiu raspunsul concret, imi pare rau, dar nu sunt interesata de parerile dumneavoastra. Un fost angajat si-a dat ... (vezi toată discuția)
Cerere inscriere masa credala adibarbu27 adibarbu27 am primit o notificare de la un lichidator sa ne inscriem la masa credala a unei soc care a intrat in faliment. cererea de inscrierere a creditoarei la masa ... (vezi toată discuția)