avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girarea unui vecin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girarea unui vecin

Eu si sotia ne-am pus giranti la un CAR la o familie cu care ne invecinam si dupa o perioada de timp nu s-a mai dus sa plateasca ratele imprumutului.Functionarul de la CAR ne-a avertizat ca daca acei vecini nu se duc sa plateasca,ne v-a opri noua(mie si sotiei mele)din pensie,pina se v-a achita valoarea totala a imprumutului.Intrebarea mea este:de ce acel CAR nu il someaza intii prin toate caile pe rauplatitor si dupa ce se termina toate caile de somatie sa intevina la giranti.Mentionez ca acei vecini raiplatitori au o situatie f.buna(casa noua,autoturism Peugeot407,etc)si se bucura la doi pensionari ca sa le plateasca imprumutul lor.Cum se poate proceda ca sa nu cadem in acest conflict? V-a multumim.
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 17:20, 8 Octombrie 2010
Poate isi vor achita ratele ,in caz contrar daca va popresc dv pensia trebuie facuta contestatie la executarea silita cu suspendarea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Giranti truscafelicia truscafelicia am girat la CAR o persoana ,timp de 3 ani si 1 luna nu am fost anuntati ca persoana respectiva nu a platit ratele lunare dupa care ma someaza sa achit toata ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma..nu stiu cum sa procedez lauretta lauretta mama mea acum 2 ani a girat o persoana (prietena in acel timp) pentru un imprumut la CAR,aceasta persoana dupa un anumit timp nu a mai vrut sa plateasca restul ... (vezi toată discuția)