avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inventarierea patrimoniului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inventarierea patrimoniului

buna la toata lumea.
Putei sa-mi spuneti si mie va rog daca la institutiile publice e obligat contabilul sa dea comisiei de inventariere listele scriptice de inventar?
Sunt de acord ca trebiue facute dar cred ca inventarierea se face faptic. Insa problema s-a pus daca nu dau listele de unde stie comisia valorile bunurilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 20:57, 13 Ianuarie 2008
inventarierea patrimoniului este o operatiune contabila care se asimileaza bilantului de sfarsit de an, nu e o operatiune faptica pentru motivul ca nu presupune doar prezentarea mijloacelor fixe din patrimoniul societatii ci si operatiuni (leasing, rate), calcule de amortizari, etc. procesul verbal de inventar are un formular special si se depune odata cu bilantul de sfarsit de an financiar. este necesar pentru orice forma de societate sau institutie.
Procesul verbal de inventar are un formular special si listele trebuiesc predate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere 1yly 1yly LUCREZ INTR O INSTITUTIE PUBLICA SI AM FOST NUMIT PRIN DISPOZITIE, A FACE INVENTARIEREA ANUALA A PATRIMONIULUI. INTREBARE: CE DOCUMENTE TREBUIE SA MI PREDEA ... (vezi toată discuția)
Pocedura de inventariere mmanu mmanu ma puteti ajuta cu ce trebuie sa cuprinda procedura de invetariere? cum ar trebui formulata? (vezi toată discuția)
Registru inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu ... (vezi toată discuția)