avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren fara proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren fara proprietar

Buna seara,

Detin de 5 ani cu acte un teren, prin donatie de la parinti, de 70 de ari, cu o lungime aprox 200m si latime 28 m. Acest teren a fost in proprietatea parintilor pe intreaga durata a vietii(40 de ani aprox.). La unul din capete acest teren se continua cu inca o suprafata de aproximativ 4-5 ari, care sunt incadrati in cei 28m din actele detinute de mine; acest teren nu are proprietar, si a fost folosit de familia noastra fara ca nimeni sa intrebe de el, nefiind nici o delimitare intre ele.
Care este modalitatea juridica de a fi trecut in actele si respectiv in posesia mea?
Vecinii din laterale, stiind ca nu exista proprietar pe acel teren, au intrat fiecare cu cate 2 - 3m si astfel acea portiune nu mai are o latime de 28m. Ce se poate face in aceasta situatie?
Va multumim anticipat si asteptam cu nerabdare si mare interes raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: bogdan lenghel , utilizator 21:58, 8 Octombrie 2010
Puteti sa introduceti o actiune in instanta prin care sa se constate ca ati dobandit proprietatea terenului prin uzucapiune de 30 de ani, dar va trebui sa chemati in judecata in calitate de parata si Primaria pentru a demonstra instantei ca terenul respectiv nu este proprietate publica, nu este al primariei.
Am inteles,multumim pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Drum satesc de 34m cat o autostrada adiSEME adiSEME Buna seara, va rog un sfat legat de o problema cu drum satesc. Detin teren 11.000 mp in intravilan, comuna jud Timis avand pe 3 parti drum (recent ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe suprafata mai lata decat ma lasa vecinul aducsd aducsd Buna ziua. Am cumparat un teren de la proprietarul y. Teren cu cadastru si intabulat (suprafata 1700mp latime 23 aprox). Proprietarul Y a cumparat terenul acum ... (vezi toată discuția)