avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperarea unei sume imprumutate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperarea unei sume imprumutate

am trimis din italia o suma de bani imprumut unei cunostinte, care din intamplare este avocata, aceasta refuza sa-mi inapoieze suma, ... ce sanse si pe ce cale pot recupera bani?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 16:39, 23 Octombrie 2010
rozzzi a scris:

buna...daca imi uteti da si mie un sfat....cum e mai bn sa procedez ?
am de recuperat ceva bani de la un riten si ma tot duce cu vb...?
mi.a fost scris o foaie de mana ca la vanzarea masini pt care iam dat banii mi va inapoia dar maisna a vanduto de 2 ani si banii ...nimic...numai amanari..?
sa depun o langere la tribunal...?
sa imi iau un avocat si sa se ocupe el?
sa pun o firma de recuperare sa se ocupe?..va multumesc anticiat:(

Varianta cu avocat numai daca aveti dovezi ale imprumutului (inscris care sa ateste imprumutul , martori etc) , daca nu aveti nu mai dati banii degeaba ....si.... DA , acel "prieten"(mai degraba dusman) , poate sa va lase "cu buza umflata" , cum de altfel a si facut-o... Recuperarea prin executare silita o puteati face numai daca exista un inscris oficial care sa ateste situatia , dar nu exista si astfel nu puteti apela la aceasta modalitate de recuperare a sumelor imprumutate ....
#-o
va multumesc mult tuturor carora mi.ati raspuns:)=D>...eu am sa mai incerc cu vb buna pt ultima oara si ii voi da un ultimatim..dupa care voi depunde o plangere la tribunal....(o foaie scrisa de mana de acea persoana am,si sper sa ajunga)nu vreau sa mai astept mai mult de o luna ca din ce m.ati informat si voi si fratele meu care lucreaza in politie dupa 3 ani nu se mai poate face nimic..si chiar nu vreau sa pird banii aia pe care i.a,m castigat muncind:(n mai auzim..sor la treaba si o zi buna;)
va multumesc din suflet pentru sfaturi,...asta este daca si un om al legii procedeaza in acest mod, atunci 0% moralitate pentru unii dintre semenii nostrii
boris81 a scris:

va multumesc din suflet pentru sfaturi,...asta este daca si un om al legii procedeaza in acest mod, atunci 0% moralitate pentru unii dintre semenii nostrii

Moralitatea ca moralitatea dar treaba e ca ramai si cu buzunarele goale ....#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani Dizz16 Dizz16 Buna ziua! Am primit o suma de 4000€ in Septembrie 2017 de la o persoana de origine italiana prin transfer bancar in contul din Italia, eu la randul meu i-am ... (vezi toată discuția)
Am sanse sa recuperez banii pe cale legala? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 buna ziua.daca se imprumuta o suma de bani unei persoane,fara dovezi sau martori,iar acea persoana refuza sa returneze suma,exista sanse ca banii sa fie ... (vezi toată discuția)
inselaciune, bani cu imprumut fara restituire. buna seara. am inceput o relatie ... ralucadavid24121987 ralucadavid24121987 Buna seara. Inselaciune, Bani cu imprumut Am inceput o relatie cu o persoana pe care am cunoscut-o pe un site de daiting. Dupa 3 saptamni, mi-a prezentat o ... (vezi toată discuția)