avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Subventia in agricultura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Subventia in agricultura

Va rog sa ma ajutati cu privire la subventia in agricultura pe anul 2010.Sunt acele sume la hectar platite prin APIA pentru infiintarea culturilor care la un moment dat trebuiesc inregistrate ca si venituri.Acestea influienteaza cifra de afaceri a societatii? Daca nu influienteaza care este baza legala pe care o pot notifica scris?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters171772 , utilizator 12:31, 12 Octombrie 2010
Da, fac parte din cifra de afaceri neta.

Ordin nr. 3055 din 29/10/2009
pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene
Anexa: REGLEMENTÃRI CONTABILE conforme cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene şi cu Directiva a VII-a a Comunităţilor Economice Europene
SECŢIUNEA 8 - REGULI DE EVALUARE
8.10. VENITURI ªI CHELTUIELI
250 - (2) Cifra de afaceri netă, în sensul prezentelor reglementări, se calculează prin însumarea veniturilor rezultate din livrările de bunuri şi prestările de servicii şi alte venituri din exploatare, mai puţin reducerile comerciale acordate clienţilor. 8.10.1. Venituri
253 - (1) Veniturile din activităţi curente se pot regăsi sub diferite denumiri, cum ar fi: vânzări, prestări de servicii, comisioane, redevenţe, chirii, subvenţii, dobânzi, dividende.
256 - (1) Veniturile din exploatare cuprind:
d) venituri din subvenţii de exploatare, reprezentând subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi pentru acoperirea pierderilor, precum şi alte subvenţii de care beneficiază entitatea;
Multumesc,dar ma poate ajuta faptul ca pot inregistra doar cote parti,lunar?
sunteti SRL?Daca da,banuiesc ca aveti CAEN 0111 si atunci platiti(daca ati declarat la finante cu 010)impozitul pe profit doar la sfirsitul anului Ele trebuiesc inregistrate in momentul intrarii in cont,conform extrasului de cont,in venituri.
Da, cod CAEN 0111,impozit pe profit anual.Dar toata suma este intrata in iunie si adunata cu Productia vanduta din luna August imi creste cifra de afaceri la peste 119000 .Depasesc plafonul de 35000 de euro si asta ar insemna sa intru la platitor TVA.imediat in luna urmatoare (termen depasit).
Pot pastra aceste sume in 472 ? ca sume inregistrate in avans si sa intre pe venituri la recoltare ,in vara urmatoare?Acesti bani sunt efectiv pentru cheltuielile care urmeaza sa se efectueze.
daca banii au intrat pentru infiintarea culturilor din 2010-care se recolteaza in 2011-atunci sunt aferente anului 2010 nu 2011.Deci trebuie inregistrate in anul acesta.Sau faceti(un artificiu)care se reflecta mai tirziu.In baza AGA se face un proces verbal prin care va luati obligatia sa dati produse aferente acestor bani primiti de la stat la persoanele care au pamint in asociatie(nume,suprafata,etc.)Si le inregistrati ca datorie a societatii catre terte persoane_455

Alte discuții în legătură

Subventii pentru suprafata apia in cifra de afaceri lexidn lexidn buna ziua! as avea urmatoarea intrebare pentru dumneavoastra : subventiile primite pentru suprafata de la APIA intra in calculul cifrei de afaceri in cadrul ... (vezi toată discuția)
Subventie apia xinom xinom Legat de acest subiect as vrea sa intreb daca , in momentul primirii deciziei de acordare a subventiei pentru agricultura se face inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Subventii apia anonima22 anonima22 O anumita Asociatie a luat o subventie de la APIA in anul 2010 pentru o pasune. Aceasta este obligata sa depuna situatia financiara pt anul 2010 pana la 30.05? (vezi toată discuția)