Buna ziua in primul rand. Va multumesc ptr ca in urma cu 2 saptamani m-ati mai ajutat cu un raspuns la o intrebare pe care v-am adresat-o.As mai avea nevoie de alte lamuriri daca s-ar putea.In data de 21 octombrie 2009 am avut un accident rutier soldat cu vatamarea corporala usoara a unei persoane. Accidentul a fost pe DE 584. In afara localitatii, un barbat a avut o avarie la masina sa, care apropo sustine el i s-a oprit din mers.Datorita vizibilitatii reduse s-a creat un ambuteiaj in care au fost implicate mai multe autoturisme.In total au fost 6 iar eu am fost a patra masina.Persoana cu masina avariata a suferit rani usoare iar ulterior, adica astazi am primi o recomandata prin care mi se aduce la cunostinta ca am efectuat manevrele corespunzatoare de franare insa nu am reusit sa evit impactul si l-am vatamat pe acest barbat.S-a ajuns la concluzia ca trebuie sa ii platesc 3.000 de lei ptr ingrijirile medicale mai mari de 10 zile. Intrebarile mele ar fi:
1. Pot contesta comunicatul pe care l-am primit ? As avea vreo sansa sa castig? In primul rand tin sa subliniez ca victima se afla pe drum national fara vesta, fara triunghi reflectorizant, decat cu avariile masinii, atat.Iar in al 2 lea rand, da, recunosc in impact l-am agatat ptr ca el era pe sosea, insa in tot ambuteiajul el de asemenea a fost ranit si de o alta masina
.2. La politie sunt 2 declaratii false ( ale victimei si nepoatei care era la fata locului ), cum ca eu am iesit cu masina in camp, lucru neadevarat, ceilalti soferi au declarat a masina mea a ramas pe carosabil.Ma puteti ajuta cu o lamurire va rog _ Multumesc
recomandata am primit-o de la parchetul de langa judecatoria insuratei. Mi se comunica faptul ca "impotriva rezolutiei puteti face plangere la Primi Procurorul Parchetului de pe langa Judecatori Insuratei, in termen de 20 zile, in conformitate cu dispozitiile art 278al.1 Cod procedura penala".Si am mai primit si rezolutia de neincepere a urmaririi penale prin care mi se aduce la cunostiinta concluzia la care s-a ajuns si ca trebuie sa achit acea suma victimei.
In termen de 20 de zile de la primirea ordonantei procurorului,o puteti ataca prin contestatie la procuorul ierarhic superior al celui care a emis-o,iar daca acesta nu va raspunde in termen de 20 de zile,puteti sa o atacati,direct in instanta de judecata competenta teritorial.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Accident
aierdna0410
Buna ziua! Anul acesta parintii mei au fost implicati intr-un accident in urma caruia tatal meu a decedat iar mama mea a fost ranita grav! mai exact ei se ... (vezi toată discuția)