acum 1 an si cateva luni am plecat din tara impreuna cu o prietena.....aceasta mi`a facut cunostinta cu un barbat...strain...(e din iran)....ne`m cunoscut si ne`am casatorit....doar civil...pt c el este musulman.....dupa 1 an...am aflat ca...acest tip a platit`o pe prietena respectiva cu o suma de bani pt mine...nu am stiut....daca stiam nu mai faceam acest pas.....el acum este la el in tara si eu acasa in romania....as vrea sa incetez relatia cu el...si sa divortez.....as vrea un sfat...fara sa trec prin multe probleme...multumesc
- daca v-ati casatorit in Romania, consultati un avocat sa va ajute- important este ca puteti divorta tot in Romania, chiar daca vor fi probleme de procedura in privinta citarii sotului dumneavoastra precum si in privinta competentei teritoriale
- daca v-ati casatorit in Iran, mare problema...legislatia din iran e aplicabila si nu e din UE
- daca casatorita fiind intr-una din tarile europene ati transcris casatoria in Romania, se poate rezolva aici si cu divortul, cu ajutorul unui avocat, desigur
avocat Cristina Popescu
Inteleg ca nu vrei sa spui toate adevarul in acest foro. Dar e clar ca nu a fost o casatorie de iubirea din partea ta, ci si cu bani. Prietena ta a castigat bani, si tu ...la fel. Daca nu imi cer scuze. Dar asta e o costume intre cetatean din afara uniunea europeana care vreau sa se legalizez situatia ca membri familiare ale o cetatean european ocolind vizelor strinse pentru cetateani de tertii tarile. Este un matrimonio "alb". In Spania se platea pana 3 mii de euro pentru femeia sau barbatul care o facea acum cateva ani. Deci... Mai bine vorbim despre o nulitatea absoluta a casatoria. Dar practic trebuie sa te divortez -civil, clar. Asta o faci si aici si acolo. Notificarea fiind neconoscut adresa lui, se face prin anunturi. Nu tinand copii (firesc) no ai nevoie de multe dovezi. Poti sa ocolesc foarte repede probleme de competenta judiciara cu ajutor a un avocat. Daca n-ai inregistrat casnicie in Romania trebuie s-o faci, prin legalizarea cu apostila de la Haga a documentului respectiv din tara unde ai facut aceste "afaceri". Daca nu ai inregistrat casatorie fii atent sa nu faci o casnicie cu alti ca este considerat delict urmarit international. Dar -daca este cazul- nu faci pentru sa castigi inca un bani si cu un alt strain, ca poate sa se iesa la izveala si sa te urmareasca penal pentru favorizarea inmigratia ilegala.
situația nu e chiar așa de neagră cum pare .....dacă ați stat ultima dată împreună în România , E COMPETENTÃ JUDECÃTORIA DE LA LOCUL RESPECTIV ....INTRÃ PE MAIL...;)