Speta: Ea cetatean roman, casatorita cu un cetatean iranian, Casatorie incheiata in Iran, transcrisa in Romania. Locuiesc in Iran. Acum o saptaman, el a venit cu o femeie acasa si i-a zis ca e a doua lui nevasta iar ea a zis ca nu e de acord. Atunci el i-a zis ca divorteaza de ea. In Iran daca o persoana (in speta femeia) zice de 3 ori ca divorteaza atunci esti divortat. :O
Si cum ea este musulmana, se aplica acelasi principiu. Sotul i-a pus in vedere in 10 zile sa plece in Romania.
Intrebare: poate deschide actiune de divort in Romania sau doar in Iran? Scopul e sa poate inscrie divortul la starea civila in Romania, intrucat ea aici figureaza casatorita si daca nu exista niciun act in baza caruia sa se desfaca casatoria ea figureaza in continuare ca si casatorita:stunned:
divortul se pronunta in tara unde s-a incheiat casatoria deci IRAN. mai multe date v-ar oferi un avocat de acolo deoarece nu cunoastem legile acelei tari.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cum pot divorta?
Beatrice23
acum 1 an si cateva luni am plecat din tara impreuna cu o prietena.....aceasta mi`a facut cunostinta cu un barbat...strain...(e din iran)....ne`m cunoscut si ... (vezi toată discuția)
divort
lili_khanem
Fiica mea este casatorita cu un cetatean iranian de care doreste sa divorteze,Sotul ei este de acord cu divortul, dandu-i chiar o declaratie in acest sens ... (vezi toată discuția)