avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal?

Buna ziua , ma intereseaza in cat timp dispare dosaru penal ?? cazieru am inteles in 3 ani se realizeaza reabilitare si prin acest lucru inseamna ca nu o sa mai am nici o "pata" ?? ( mentionez ca am condus cu alcool in sange ,am cazieru alb pana in moemntu de fata si cam ma astept la dosar penal ....)

va astept raspunsurile Va multumesc
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 18:54, 9 Octombrie 2010
din momentul in care va reabilitati, se poate spune, dar nu in termeni juridici, ca dispare si dosarul penal- dar nu fizic, pentru ca se pastreaza in arhiva instantei muuulti ani; dar nu va mai apare pedeapsa si fapta in cazier.
avocat Cristina Popescu
da am inteles dupa reabiliatare dosaru se pastreaza dar nu ma influenteaza cu nimik la angajare sau in viata de zi cu zi daca nu incalc legile

multumesc inca odata pentru raspuns

eh, daca vreti sa deveniti magistrat grefier sau in adm nationala a penitenciarelor, nu veti mai putea.
alexchiciu a scris:

eh, daca vreti sa deveniti magistrat grefier sau in adm nationala a penitenciarelor, nu veti mai putea.

Distinsul dn.avocat are dreptate pentru ca in astfel de situatii se solicita copie de pe fisa dvs.operativa ,in care apar toate faptele posibil savarsite,,iar pe de alta parte una dintre cerinte este sa nu fi avut condamnari.
Inscrisul de pe cazier nu ,,dispare" in 3 ani,cazierul ramane curat dupa trecerea perioadei pedepsei cu suspendare+ 2 ani de incercare,dupa care intervine reabilitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesia de avocat tedyshor_love tedyshor_love as dori si eu o lamurire cu privire la profesia de avocat.sa spunem ca as fi suferit cu cva timp in urma o pedeapsa cu suspendare sau eventual o amenda ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept masni masni As dori sa stiu daca pot solicita reabilitarea de drept,in cazul meu am suferit o condamnare definitiva in anul 1995,privativa de libertate,3 ani de efectuat ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar Mihai 465 Mihai 465 A aparut OUG de modificare a legii cazierului judiciar.Toate bune si frumoase. \\\"Art. 2. - In cazierul judiciar se tine evidenta persoanelor fizice si a ... (vezi toată discuția)