Prima intrebare: impotriva mea s-a intocmit o plangere de conducerea societatii la care lucrez in prezent intr-un caz de spargere, am fost supusa unei perchezitii domiciliare si in prezent sunt persoana anchetata. Acum aceeasi conducere imi impune, sub forma scrisa si amenintari verbale sa efectuez ore suplimentare, eu fiind sfatuita de politisti, ca pe timpul anchetei sa nu raman peste program. in acest caz, eu ce pot face?
A doua intrebare: pot fi concediata pe perioada anchetei pe motiv ca nu fac ore suplimentare?
Precizez ca plangerea a fost facuta in luna decembrie a anului 2009 fara a avea dovezi impotriva mea.
Cred ca de data aceasta politia s-ar putea sa aiba dreptate.
Este posibili sa incerce sa va lase singura,tocmai pentru a va mai "pune ceva in carca".
Nu exista aceasta obligatie,daca nu este inserata in contractul de munca .
Sfatul meu este să solicitați studierea dosarului de urmărire penală pentru a vedea dacă aveți sau nu calitatea de învinuit sau inculpat, ori dacă sunteți doar făptuitor. În funcție de stadiul dosarului de urmărire penală și în funcție de stadiul în care sunt cercetările, vă puteți adresa parchetului care supraveghează urmărirea penală cu o cerere în probațiune pentru a vă dovedi nevinovăția.
Referitor la solicitarea firmei de a vă ține peste program, sfatul meu este să încercați să nu rămâneți în afara programului de serviciu.... v-ar putea agrava situația.
Drept penal
mytyca_s
In Romania procurorii tot vorbesc de asa numita incepere a urmaririi penale \"in rem\" Dupa umilele mele cunostinte de drept penal in procesul pena exista mai ... (vezi toată discuția)
Ordin perchezitie
antonanemari
Pana in martie 2009 am lucrat la o societate careia, dupa 6 luni de la plecarea mea i s-a spart seiful. Conducerea acestei societati m-au indicat pe mine drept ... (vezi toată discuția)