avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru crestere si ingrijire copil

Voi naste in mai 2007.

Am carte de munca deschisa din 2004, cu continuitate pana in septembrie 2007 inclusiv. Octombrie, noiembrie si decembrie nu am lucrat, reincepand activitatea la un alt angajator din ianuarie 2008.

Din cate am citit, stagiul de cotizare pentru obtinerea indemnizatiei de crestere si ingrijire copil este de 12 luni. De asemenea, se pare ca si veniturile din "activitati independente" se calculeaza ca vechime in munca. As putea sa fac cumva sa declar venituri (teoretic obtinute la negru) pentru cele 3 luni de pauza astfel incat sa obtin acea indemnizatie?
Ce alta solutie am?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 4 Mai 2008
Nu exista posibilitatea sa alegeti cei 85%, iar pe 2007, daca imi amintesc exact, stimulentul respectiv era de 100 de lei. mai aveti insa alocatia pentru copil de 200 de lei.
e inutil sa subliniez diferenta dintre cele doua greseli mentionate de dvs.

"Va dau un sfat care nu inseamna sa mintiti, sa va fofilati, sa fiti roman: mergeti in continuare cu cererea pentru concediu etc. asa, ca si cum ati avea conditiile indeplinite, iar cand obtineti raspunsul negativ si motivarea dati in judecata angajatorul care v-a platit la negru. Il puteti da si acum, bineinteles, dar daca e acelasi ar fi recomandat sa asteptati pana atunci."

Nu incerc sa mint, sa ma fofilez, sa fiu roman, stimate domn/doamna.
Chiar am avut venituri (legale: obtinute din chirii si declarate, pentru care am platit impozit, si mai putin legale) - deci nu e nevoie sa mint.

Iar in ceea ce priveste un eventual proces impotriva angajatorului, sa fim seriosi - cat credeti ca ar putea dura (pentru a va face o idee, a durat 8 luni rezolvarea pe cale juridica a unei contestatii impotriva unui proces verbal) ?

Intrebarea era cum sa fac sa "demonstrez" (eventual printr-o adeverinta - de unde-o obtin) ca am avut totusi venituri.
Pai daca dv. nu mentionati si faptul ca ati avut venituri legale, eu de unde sa-mi imaginez? :-/Va duceti la Administratia Financiara unde ati declarat aceste venituri si obtineti un document justificativ. Mai mult, in acest caz puteti dovedi si cu deciziile de impunere, sunt de ajuns.
troponica a scris:

As putea sa fac cumva sa declar venituri (teoretic obtinute la negru) pentru cele 3 luni de pauza astfel incat sa obtin acea indemnizatie?
Din acest mesaj al dv. eu nu am putut desprinde ca ati avea venituri legale, ci cum ati putea face sa para ca ati avut, legal, venituri, dv. insa incasandu-le la negru. De aceea acel raspuns.

Referitor la proces, nu inseamna ca daca ati auzit un caz acesta este reprezentativ pentru toate celelalte. Eu am avut cazuri de dreptul muncii terminate in 3 luni. Despre drepturi neplatite sau neacordate... Domeniul acesta nu prea permite lungirea fara sfarsit a dosarelor... Iar cazul despre care spuneti dv. depinde de domeniul in care era.
buna ziua.momentan sunt in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului si primes lunar 600lei indemnizatie.daca m-as angaja(legal,cu carte de munca) inainte de a implini copilul doi ani ce suma as mai primi ca stimulent?multumesc.
Vedeti raspunsul vreo trei posturi mai sus.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere nou-nascut ContSters61018 ContSters61018 Buna ziua, As vrea sa aflu ce acte sunt necesare pentru intocmirea dosarului de indemnizatie si care este perioada in care trebuie depus. Eu am nascut pe 1 ... (vezi toată discuția)
Cand pot intra in concediu pentru cresterea copilului? liviuroman liviuroman Sotia mea nu a lucrat nicaieri,iar eu indeplinesc conditiile legale pentru a intra in concediu pentru cresterea copilului.Imi puteti spune ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului pana la 2 ani marinamarilena marinamarilena poate beneficia o persoana fizica autorizata (avocat) de indemnizatia ptr, cresterea copilului pana la doi ani? stiti cumva ce acte sunt necesare? (vezi toată discuția)