avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru crestere si ingrijire copil

Voi naste in mai 2007.

Am carte de munca deschisa din 2004, cu continuitate pana in septembrie 2007 inclusiv. Octombrie, noiembrie si decembrie nu am lucrat, reincepand activitatea la un alt angajator din ianuarie 2008.

Din cate am citit, stagiul de cotizare pentru obtinerea indemnizatiei de crestere si ingrijire copil este de 12 luni. De asemenea, se pare ca si veniturile din "activitati independente" se calculeaza ca vechime in munca. As putea sa fac cumva sa declar venituri (teoretic obtinute la negru) pentru cele 3 luni de pauza astfel incat sa obtin acea indemnizatie?
Ce alta solutie am?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 4 Mai 2008
buna ziua ! as dori sa aflu cum se face cererea de concediu catre angajator ,pt cresterea si ingrijirea copilului si sa aflu daca sotul poate lua acest concediu chiar daca eu nu am lucrat si nu am carte de munca ,si ce pasi trebuie sa urmeze ca sa poate depune actele pt concediu de crestere si ingrijire copil
kobbra a scris:

buna ziua ! as dori sa aflu cum se face cererea de concediu catre angajator ,pt cresterea si ingrijirea copilului si sa aflu daca sotul poate lua acest concediu chiar daca eu nu am lucrat si nu am carte de munca ,si ce pasi trebuie sa urmeze ca sa poate depune actele pt concediu de crestere si ingrijire copil

Cererea catre angajator o poate face doar sotul, din moment ce dumneavoastra nu ati lucrat si nu aveti carte de munca. Insa daca sotul face cerere pentru cresterea si ingrijirea copilului, el nu mai poate obtine alte venituri din munca, trebuie sa stea acasa cu copilul.
kobbra a scris:

Poate ar trebui sa ne spuneti in ce situatie sunteti acum . Ati nascut ? Sotul poate sa si ia cic doar daca indeplineste conditiile legale - stagiul de 12 luni inainte de nasterea copilului, si poate intra in cic imediat dupa nasterea copilului , avand in vedere ce dumneavoastra nu indepliniti conditiile de plata a concediului de sarcina si lauzie de 126 de zile.
va multumesc pt raspuns dar eu as dori sa stiu CUM si CE trebuie scris in acea cerere de concediu pt ingrijirea si cresterea copilului ,care trebuie depusa la firma unde lucreaza si ce pasi trebuie urmati dupa aceea,firma poate refuza acea cerere? exista acea posibilitate?Va multumesc anticipat !!!!
Doamna, in ce stadiu sunteti acum? Ati nascut? pentru ca in functie de raspunsul la acesta intrebare va putem spune si CE pasi sa urmati si ce trebuie sa faceti in continuare.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere nou-nascut ContSters61018 ContSters61018 Buna ziua, As vrea sa aflu ce acte sunt necesare pentru intocmirea dosarului de indemnizatie si care este perioada in care trebuie depus. Eu am nascut pe 1 ... (vezi toată discuția)
Cand pot intra in concediu pentru cresterea copilului? liviuroman liviuroman Sotia mea nu a lucrat nicaieri,iar eu indeplinesc conditiile legale pentru a intra in concediu pentru cresterea copilului.Imi puteti spune ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului pana la 2 ani marinamarilena marinamarilena poate beneficia o persoana fizica autorizata (avocat) de indemnizatia ptr, cresterea copilului pana la doi ani? stiti cumva ce acte sunt necesare? (vezi toată discuția)