Am carte de munca deschisa din 2004, cu continuitate pana in septembrie 2007 inclusiv. Octombrie, noiembrie si decembrie nu am lucrat, reincepand activitatea la un alt angajator din ianuarie 2008.
Din cate am citit, stagiul de cotizare pentru obtinerea indemnizatiei de crestere si ingrijire copil este de 12 luni. De asemenea, se pare ca si veniturile din "activitati independente" se calculeaza ca vechime in munca. As putea sa fac cumva sa declar venituri (teoretic obtinute la negru) pentru cele 3 luni de pauza astfel incat sa obtin acea indemnizatie?
Ce alta solutie am?
normal nu ar trebui ,dar lucrez intr-un club si sunt singur la intretinere ca electrician ,si de doi ani nu mi-au dat nici concediu de odihna , nu vor nici macar sa imi dea liber cand va naste sotia, ce pot face in situatia asta, in cazul in care imi vor refuza cererea?,ce pot face eu in cazul in care ei imi vor refuza aceasta cerere imi cer scuze de deranj, va multumesc anticipat
Reamintesc faptul ca angajatul poate solicita intrarea in concediu de crestere a copilului pe baza unei cereri. Aceasta nu inseamna nici pe departe ca angajatorul are dreptul de a refuza o astfel de cerere. Conform prevederilor Codului muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat la initiativa angajatului in cazul concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani. Cu alte cuvinte, angajatul poate intra oricand in concediu si-l poate efectua integral.
Pai... are dreptate omul, e cam prost Codul asta... Adica o cerere inseamna ca astepti o aprobare, un acord al cuiva referitor la ea...
Daca tot nu ma poate opri angajatorul, de ce nu se afce o notificare, o instiintare a acestuia...
In locul domnului l-as instiinta de perioada aproximativa cand voi intra in condediu, urmand ca el sa-si caute un inlocuitor pentru mine.
Apoi, in instanta. Asta e! Cereti sa se constate indeplinite conditiile pentru intrarea in CIC.
Nu ar fi ok, Elis?
Andreea, am sa ma uit pe ce ai spus tu, revista aia, da' nu cred sa ajung prrea devreme la ea... Chestia e ca am mai avut o discutie de gen pe undeva pe la taxele avocatilor si nu parea nimeni sa ne spuna ca nu trebuie, musai, sa ne asiguram...
Oricum, nu voi vorbi in necunostinta de cauza. Sper sa gasesc si Curierul Judiciar.
Subsemnata................, angajata in functia de ......., va rog sa-mi aprobati cererea de acordare a concediului de crestere si ingrijire a copilului pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani, incepand cu data de .......
Anexez copie de pe certificatul de nastere al copilului.