avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt obligata sa platesc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt obligata sa platesc?

Buna ziua,
Mi s-a comunicat de la asociatia de locatari ca trebuie sa platesc "fond de rulment" pentru repararea acoperisului de la bloc. Sunt obligata sa platesc? Exista vreo lege prin care eu am dreptul sa nu platesc? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:50, 9 Octombrie 2010
Podul si acoperisul fac parte din spatiile de folosinta comuna dintr-un condominiu ... in consecinta, toti proprietarii de apartamente sunt obligati sa contribuie la repararea si intretinerea acestora.
1-Fondul de rulment este fond distinct,prevzut de catre art 24 (1) din HG nr 1588/2007 ,cu scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente
2-Art (5) din aceiasi norma ,precizeaza dreptul in favoarea asociatiei de proprietari de a constitui un fond de reparatii,cu scopul repararii partilor comune de constructii/instalatii,fond cu perioada de folosire limitata,care va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi utilizat decat cu acordul adunarii generale,in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli
In speta dvs ,acoperisul de bloc constituie parte comuna,asociatia de proprietari fiind responsabila pentru intretinerea/reparatia acestuia
In calitate de proprietar al unui spatiu cu destinatia de locuit ,aflat intr-un condominiu,va revin obligatiile lprevazute de L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 de a participa la achitarea c/v lucrarilor de reparatii/intretinere parti comune
monyca_u a scris:
Mi s-a comunicat de la asociatia de locatari ca trebuie sa platesc "fond de rulment" pentru repararea acoperisului de la bloc. Sunt obligata sa platesc? Exista vreo lege prin care eu am dreptul sa nu platesc?

Toti membrii asociatiei sunt obligati conform legii 230/2007 si HG 1588/2007 sa plateasaca un fond de rulment la asociatie care trebuie sa acopere costurile intretinerii pentru cea mai scumpa luna din an.
Apoi fiecare este obligat, de aceleeasi legislatie, sa participe la costurile reparatiilor proportional cu cota indiviza de proprietate si pentru aceasta sa contribuie la fondul de reparatii.
Neachitarea sumelor aferente acestor fonduri, va face restantier si asupra acestor restante se pot aplica penalizari. Aceste sume si penalizarile aferente se pot obtine de asociatie si in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de reparatii si fondul de rulment Miorina Miorina Se pot aplica penalitati unui proprietar care nu vrea sa achite FONDUL DE REPARATII ? El achita lunar cotele la intretinere dar nu vrea sa achite fondul de ... (vezi toată discuția)
Penalizari la neplata fondului de rulment Adriana68 Adriana68 Am citit in ziarul Libertatea din 14 iulie 2010 raspunsul lui [EDIT] referitoare la fondul de rulment. Printre altele, spunea \"[b]Acesta poate fi constituit ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)