avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfintare post

Buna.Incep prin a va spune pe scurt istoria mea.M-am angajat in aceasta companie multinationala in martie 2003 pe post de reprezentant pe 4 judete.lucrurile au decurs fara probleme, targetul a fost facut si toata lumea fericita.in 2007 se nasta prima mea fetita cu care am stat 7 luni acasa dupa nastere iar anul acesta in ianuarie s-a nascut cea de a doua fetita cu care am stat acasa doar 4 luni,deci am reinceput serviciul de 4 luni si ceva.Am participat la sedinta din luna septembrie iar dupa intoarcere acasa in 28 sept am fost convocati la bucuresti(toata divizia de repi adica 21 pers, convocare facuta luni ca marti la 15 avem sedinta).Am avut tot felul de banuieli legate cu divizia noastra dar nici decum ce s-a intamplat.Am fost invitata de HR si NSM in sala de sedinta si mi-a fost pus in vedere,verbal, ca de la 01.nov de desfiinteaza toata divizia si sa accept niste salarii compensatorii si sa semnez desfacerea contractului de munca cu acordul ambelor parti.Nu am semnat nici o hartie si nici nu am primit nici un preaviz.Am stat si am reflectat la aceasta situatie si m-am decis sa cer mai multe salarii compensatorii dar mi s-a refuzat negocierea.In continuare ma prezint la servici asa cum mi-a spus HR sa-mi vad linistita de treaba.Mentionez ca sunt unic intretinator de familie pt ca sotul meu nu mai are servici la ora actuala,lucru care l-am adus la cunostiinta angajatorului si ca doar eu si inca o colega de a mea suntem in aceasta situiatie ea acceptand salariile compensatorii,tuturor celorlalti colegi oferindu-li-se alte posturi.Intrebarile mele sunt urmatoarele:daca s-a efectuat un abuz impotriva mea si cum trebuie sa-l tratez?daca ma pot intoarce in concediu de ingrijire copil?
Cel mai recent răspuns: danamatea , utilizator 19:21, 12 Octombrie 2010
freeelis a scris:

1. Plangerea penala pentru ce ati facut-o?

2. Angajatorul este cel care decide desfiintarea posturilor ...in cazul concedierilor individuale , lnici Codul Muncii si nici CCMN nu prevad expres anumite criterii de care sa se tina seama cand se efectueaza concedieri individuale.

si CCM la nivel national,art 81???
prevede clar ca "in ultimul rand "se vor desface cim ale salariatilor care sunt unici intretinatori,ale femeilor care au in ingrijire copii...
referitor la discriminare,domnule freelis,ce nu este clar?tuturor li s-au oferit alte posturi,mai putin acestei mame singure..,chiar nu se vede discriminarea?
doamna,sfatul meu este sa intrati inapoi in cic ca sa aveti cu ce va hrani copiii,apoi,la sfarsitul perioadei de cic va veti reintoarce la serviciu,iar daca va vor desfiinta atunci postul,aveti posibilitatea sa-i actionati in judecata.
mult noroc!

Art.81 din CCMN este aplicabil, in principiu, in cazul concedierilor colective .
art 81CCM ,alin 2:"la luarea masurii de desfacere a cim pentru motive ce nu tin de persoana salariatului vor fi avute in vedere urmatoarele criterii minimale:"
si apoi continua cu referirile la unicii intretinatori,femei care au in ingrijire copii..
deci se aplica sau nu la desfiintare post?
eu zic ca asa scrie in lege,asa trebuie sa se aplice!
alte pareri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului la reintoarcerea din cic Buna seara. Pe 05 august ar trebui sa reincep serviciul dupa doi ani de cic,am trimis intiintare si am fost chemata pentru a discuta cu noua conducere(intre ... (vezi toată discuția)
Este legal ca dupa intoarcerea din concediul de crestere a copilului pana la 2 ani sa fii concediat? ramyra ramyra M-am intors din concediul de crestere copil pana la 2 ani in ziua cand copilul meu a implinit 2 ani. Am facut analizele medicale si psihologicul inainte cu ... (vezi toată discuția)
Revenire cu probleme din ccc Andu_Cata Andu_Cata Buna ziua, Sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea caopilului in varsta de pana la 2 ani. Pe postul meu a fost initial angajata o persoana pe ... (vezi toată discuția)