avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Avarie instalatie comuna la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avarie instalatie comuna la bloc

De cateva luni instalatia comuna in dreptul unui apartament inunda constant 2 etaje imediat inferioare. Posibil ca structura de rezistenta sa fie afectata. Proprietarul apartamentului respectiv a respins toate solutiile de reparare. Administratia nu se implica. Am citit legea 230-06/07/2007, art III.15, dar asociatia nu face nimic in acest sens insistand pe o intelegere amiabila care pare ca nu se va realiza. Sunt afectat, ce pot face? Cum poate fi determinat, pe cale legala, respectivul sa remedieze singur problema sau sa permita accesul la instalatie? I se pot imputa daune?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:58, 10 Octombrie 2010
Locuieste la et6/7. Stiu ca problema e la partea comuna conform constatarii pe care si-a facut-o singur cu un instalator. Problema e ca nu intelege legea considerand ca a repara sau a permite repararea instalatiei este o favoare pe care o face celor inundati, nu o datorie pe care o are. Am si asigurare facultativa care m-a despagubit pentru pagube atunci cand au aparut, dar nu o va face si a 2-a oara pentru acelasi motiv, ceea ce e normal. Cat de legal ar fi un by-pass? Voi incerca sa-i prezint legea, tot ce mi-ati scris mai sus. Multumesc.
Acel by-pass este la fel de legal ca siu refuzul proprietarului de a permite reparatia.
Daca apa curge prin pereti opriti-o de la subsol pentru toata coloana. Apoi faceti o lucrare de ocolire a apartamentului cu pricina si deschideti apa. Spuneti-i ca o sa aiba apa atunci cand va permite reparatia. Daca i se pare ca nu e legal sa va dea in judecata. Pana se judeca o sa i se faca sete cu siguranta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin plecat - instalatie apa defecta doberv doberv catre cine ma indrept si cu ce actiune daca vecinul de deasupra m-a inundat si mi s-au stricat peretii ? eu am fost plecat din tara 6 luni iar cand m-am ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat procedural Milady09 Milady09 Buna seara! Situatie: unui locatar i se sparge teava de apa intre etajul lui si cel de dedesupt. Apa calda si rece este oprita de la robinetii centrali, pentru ... (vezi toată discuția)